Vranjanci u pidžamama protiv poplave koja im nadire u kuće i podrume

Komadant bataljona Vedran Tašković rekao je da je tokom noći ekipa vatrogasaca intervenisala na Pedijatrijskom odeljenju vranjske bolnice, odakle je pumpama izvučena voda, ali da se ona u jednom delu odeljenja, kod lifta, ponovo pojavila jutros kada je vatrogasna ekipa po drugi put pumpom izbacila vodu.

U toku noći u Vranju je dežuralo 17 vatrogasaca sa deset vozila i osam pumpi koji su po pozivima građana dolazili na kućne adrese. Uglavnom su bile poplavljene podrumske prostorije na 11 lokacija u gradu, a bilo je u slučajeva da je voda ušla i u prizemne prostorije čija je visina ispod nivoa puta“, kazao je Tašković.

Prema njegovim rečima, vatrogasci su jutros oko deset sati završili intervenciju na poslednjoj prijavljenoj lokaciji u Vranju, kao i da poziva iz drugih opština Pčinjskog okruga nije bilo.

Najveći broj poziva vatrogasacima došao je iz donjeg dela Vranja gde su se ljudi i sami organizovali za izbacivanje vode, koja je tekla ulicama i nezadrživo ulazila u prostorije koje joj se nađu na putu.

Velike količine padavina zadesile su Vranjance u doba kada su gotovo svi koje je pogodila poplava spavali, pa su mnogi borbu sa vodenom bujicom koja ulazi u kuće i podrume vodili u pidžamama.

Izvor: Beta

Pogledajte još