Posle šest godina otkriven ubica vlasnika menjačnice

Jovanović je 29. juna 2007. godine ubijen ispred kuće u Ulici Božidara Adžije u Nišu, kada je krenuo na posao sa svojom suprugom. Najverovatniji motiv ubistva bila je pljačka jer je pokojni Jovanović sa sobom nosio torbu s novcem.

Marko Savić je 29. juna pre šest godina, oko osam časova ujutro, s perikom na glavi sačekao Jovanovića. Hteo je da od njega oduzme novac, pa je tom prilikom iz pištolja ispalio više hitaca. Nebojša Jovanović je kasnije preminuo zbog rana koje su mu nanete vatrenim oružjem“, navodi se u saopštenju Policijske uprave Niš.

Marko Savić se već nalazi u pritvorskom odeljenju Kazneno-popravnog zavoda u Nišu zbog sumnje da je ubio Marka Pavlovića (22) 26. aprila 2008. godine, kada je u Mokranjčevoj ulici došlo do obračuna između dve grupe mladića. U tom razračunavanju tri osobe su zadobile povrede, a Markov brat Miroslav Pavlović teško je ranjen.

Savić je bio u bekstvu do 12. novembra 2011.godine, kada je, na osnovu međunarodne Interpolove poternice, deportovan iz Švajcarske u Srbiju.

Sud je osudio Savića i njegovog prijatelja Duška Kuzmanovića na po 31 godinu zatvora zbog teškog ubistva i ubistva u pokušaju. Tu presudu je prošle godine ukinuo Apelacioni sud.

Izvor: Blic

Pogledajte još