Uhapšen vozač kamiona u koji je jutros udario češki autobus

Do udesa je došlo kada je autobus sa 19 čeških državljana naleteo na kamion natovaren drvima, čiji se vozač nedovoljnom brzinom i najverovatnije bez prethodnog obaveštenja uključivao iz zaustavne u srednju saobraćajnu traku.

Od siline udara kamion je sleteo sa autoputa i probio zaštitnu ogradu, a vozač kamiona je napustio mesto udesa. Vozač se naknadno vratio na lice mesta i tada je policija utvrdila da je reč o Senadu K. (44) iz Novog Pazara.

Vozač je zadržan zbog sumnje da je počinio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nije pružio pomoć povređenima.

Četrnaestoro nepovređenih putnika je prevezeno do Smedereva i smešteno u hotel, gde će sačekati drugi autobus, koji je krenuo iz Češke. Vozač kamiona Senad K. će, po isteku policijskog zadržavanja, uz krivičnu prijavu biti priveden istražnom sudiji Osnovnog suda u Smederevu.

"Autobus pripada češkoj turističkoj agenciji Rialto. U autobusu je bilo 19 putnika, petoro je povređeno", kazao je češkom radiju otpravnik poslova češke ambasade u Beogradu Jirži Kirijan.

Izvor: blic

Pogledajte još