Blago nama od avgusta: Struja poskupljuje za "samo" 10,9 odsto

Cene električne energije biće veća za 10,9 odsto za sve kupce električne energije koje snabdeva Privredno društvo “EPS Snabdevanje“- domaćinstva, mali kupci i kupci na srednjem naponu, saopštila je Elektroprivreda Srbije (EPS).

U saopštenju EPS ističe da je odlučila da predloži poskupljenje od "samo 10,9 odsto" i sa cenama daleko nižim od tržišnih "nastavi da potpomaže ekonomsku stabilnost građana i države".

Od poslednje promena cenovnika, 1. aprila 2011, stopa inflacije u Srbiji dostigla je 14,1 odsto, te predloženi procenat povećanja cene električne energije neće biti dovoljan da pokrije rast inflacije, stoji u saopštenju.

EPS dodaje da se time što je predložena cena manja od tržišne, odrekao velike sume novca, koja bi trebalo da uloži u modernizaciju, investicije u nove proizvodne kapacitete i ekološke programe, kao i u reorganizaciju poslovanja kompanije.

Od 1. jula, počelo je sa radom Privredno društvo „EPS Snabdevanje“, koje posluje u okviru sistema Elektroprivrede Srbije. Kupci, koje su do sada snabdevala privredna društva za distribuciju električne energije, nemaju razloga za zabrinutost, jer „EPS Snabdevanje“ preuzima sve obaveze ranijih snabdevača, ističe se u saopštenju.

Prvi račun „EPS Snabdevanje“ izdaće u avgustu za julsku potrošnju koja će biti obračunata po staroj ceni, jer povećanje cene električne energije važi od 1. avgusta.

(Izvor: Fonet, RTV)

Pogledajte još