Zoran Živković: Kostić poređenjem uvredio Đinđića i Vučića

Prema njegovim rečima, nije potrebno da objašnjava zašto bi Kostićevom izjavom Đinđić bio uvređen jer je "to svima jasno", dok bi, kako smatra, Vučić bio uvređen "zato što je preko table na kojoj je pisalo Bulevar Zorana Đinđića prelepljivao neki papir na kojem je pisalo Bulevar Ratka Mladića".

Živković je u intervjuu za Nedeljnik takođe ocenio da je Demokratska stranka iskompromitovala proevropsku Srbiju i da je visokim nivoom korupcije "ogadila narodu" sve što ima asocijaciju na evropsko i demokratsko.

Lider Nove stranke smatra i da je najveća politička greška koju je napravio u karijeri to što nije održao stranačku skupštinu DS-a odmah posle ubistva Đinđića nego je "dozvolio da se kod pojedinih kasnije jave bolesne ambicije".

Govoreći o ubijenom premijeru Živković je istakao da niko, pa ni Đinđić, nije očekivao atentat i da je imao kutiju s najmanje 200 pretećih poruka.

"Potpuno iskreno je verovao - i ako nas ubiju, ne mogu ništa da zaustave, jer smo postavili jake temelje. Nažalost, pogrešio je. I ja sam to isto mislio, i ja sam pogrešio", kazao je Živković.

Na pitanje koliko je danas realno da se ponovo nađe u Demokratskoj stranci sa nekadašnjim liderom te stranke Borisom Tadićem i predsednikom Liberalno demokratske partije Čedomirom Jovanovićem Živković je odgovorio da to u ovom trenutku nije moguće.

"Pitanje je da li su političari svesni javnog interesa ili su samo predsednici da bi se hvalili familiji. Ako ozbiljno rade, onda ne sme da postoji nijedna predsrasuda ili prepreka iz prošlosti. Ali, to u ovom trenutku nije moguće, jer je, na žalost Srbije, Nova stranka jedina opoziciona, jedina koja kritukuje vlast i nudi rešenja.

Ne može DS da bude opozicija, ako je vlast u bogatijem delu Srbije - u Vojvodini i Beogradu", zaključio je Živković.


Blic, Nedeljnik

Pogledajte još