Nudio lažne poslove u Rusiji, naplaćivao po 1.000 evra

Osumnjičeni je tokom 2013, koristeći falsifikovanu ličnu kartu na ime Žarko Bjelić, obećavao građanima da im može obezbediti dobro plaćen posao u Nemačkoj ili Rusiji, gde bi navodno čuvali decu, izvodili građevinske radove, navodi se u saopštenju.

On je stupao u kontakt sa oštećenima preko ličnih preporuka i poznanstava, "koje je u razgovoru dovodio u zabludu da im može obezbediti dobro plaćen posao".

Osumnjičeni je tražio od oštećenih da mu na ime agencijskih troškova isplate, u zavisnosti od posla koji bi radili, od 600 do 1.000 evra, navodi MUP.

Nakon što bi mu oštećeni platili određeni iznos, "osumnjičeni je, uz različite izgovore odlagao polazak, a zatim bi isključio kontakt telefone i selio se na adresu nepoznatu oštećenima".

"Izvršenjem navedenih krivičnih dela, osumnjičeni je za sebe pribavio materijalnu korist u iznosu većem od 4.000 evra".

Policija sumnja da je broj prevarenih veći nego što je utvrđeno i moli ih da se jave Policijskoj upravi za grad Beograd na telefone 011/279-74-72, 011/279-84-09 ili 011/279-84-11.

Osumnjičeni je priveden dežurnom istražnom sudiji Prvog osnovnog suda u Beogradu zbog sumnje da je izvršio više krivičnih dela prevara i falsifikovanje.

(Izvor: Tanjug, B92)

Pogledajte još