Testament nastao šest meseci posle smrti Beograđanina

Dokaze, „crno na belo“, Milan je odmah dostavio Osnovnom sudu u Šapcu i poništio testament, proglašavajući ga ništavim. Naš sagovornik, kako kaže, „kao ozbiljan i odgovoran čovek, pravednik i poštovalac pokojnika, a ne samo puki naslednik“, odlučio je da se pobrine da pred lice pravde izađu oni koji su se drznuli da testament pišu i predaju sudu falsifikujući ga i na taj način steknu takozvanu protivpravnu imovinsku korist od više od 2,5 miliona dinara.

PODNETO OKO 180 PRIJAVA U ADVOKATSKOJ komori Srbije objašnjavaju „Novostima“ da se disciplinske prijave protiv advokata podnose lokalnim advokatskim komorama. Advokatskoj komori Beograda trenutno je podneto oko 180 prijava protiv njenih članova. (E. R.)

Nisam imao razlog da teram pravdu što se tiče nasledstva, jer je Osnovni sud u Šapcu valjano reagovao, ali sam, naravno, odlučio da krivce stigne kazna, pa sam uputio krivičnu prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu u Šapcu, koje me je odbilo ističući da nije reč o krivičnom delu koje se goni po službenoj dužnosti. Ukazano mi je da pravo mogu da ostvarim i na neki drugi način, verovatno privatnom tužbom, mada mislim da je ovo stvar za državne organe, a ne za pojedinačnu borbu protiv vetrenjača.

Naš sagovornik ističe da je „vozan“ sa jedne na drugu adresu, u nameri da spreči advokata, koji je sebi dao za pravo da falsifikuje testament mrtvog čoveka, da izbegne odgovornost, pa čak i onu u svom esnafu. Jovanović je kontaktirao i sa ženom-advokatom koja je pisala testament i bio šokiran kad mu je ona dala savet da tuži svog strica, koji je poručio ovo „advokatsko delo“. Smatra da je ona isključivi krivac za ono što je učinjeno, a nada se da će se, uskoro, oglasiti i njeno esnafsko udruženje.

Očigledno je da je „šetanje“, uprkos dokazima, bilo smišljeno da zastari nesporno krivično delo, a rok za to ističe 1. avgusta“, kaže Jovanović. „Namera mi je da ovo naiđe bar na reagovanje suda javnosti, pošto su svi drugi zatajili i da se pokažu sve zamke „reformisanog pravosuđa“.

Izvor: Novosti

Pogledajte još