Patrijarh Irinej obišao poslovni centar BK grupe u Moskvi!

Kako je navedeno, patrijarh, koji se susreo sa jednim od osnivača BK Kompanije Dragomirom J. Karićem, osvrnuo se na činjenicu da je malo kompanija koje na sličan način promovišu srpsku istoriju, kulturu i tradiciju van granica Srbije, pre svega, u sestrinskoj Rusiji i posebno je zahvalio porodici Karić što i daleko od Srbije vodi dnevnu borbu za opstanak kosovskih svetinja, a posebno manastira Pećka patrijaršija.

"Sa posebnim ponosom posetio sam ovo srpsko zdanje u slavnoj Moskvi. Porodici Karić želim puno uspeha na svim poljima delatnosti", zapisao je patrijarh Irinej u knjizi utisaka.

Dragomir Karić, koji je i narodni poslanik u Skupštini Srbije, rekao je da je poseta patrijarha, monaštva i sveštenstva velika čast za porodicu Karić i sve zaposlene u BK Kompaniji i da će učiniti sve da poslovni kontakti i suživot Albanaca i Srba na Kosovu što pre zaživi.

"Naša borba za nasleđe Srpske pravoslavne crkve biće večna", rekao je Karić.

U delagicji koju je predvodio patrijarh Irinej bili su i mitropolitom crnogorsko-primorskim Amfilohijem i episkopi Srpske i Ruske pravoslavne crkve, a susretu je prisustvovao i ambasador Srbije u Ruskoj Federaciji Slavenko Terzić.

Patrijarh je posetio Poslovni centar Jefimija kao čast porodici Karić povodom jubilarne 250. godišnjice od uspostavljanja porodičnog grba, 40 godina od osnivanja prve porodične kompanije u bivšoj Jugoslaviji i 30 godina od formiranja prve sovjetsko-jugoslovenske fabrike za izradu mašina za proizvodnju hleba i preradu mesa.

Kurir

Pogledajte još