UMESTO "MEKDONALDSA": Moskva dobila novi lanac brze hrane "Ukusno i tačka" (VIDEO)

Nova era za rusku brzu hranu i ekonomsku scenu osvanula je juče, u nedelju kada su nekadašnji restorani "Mekdonaldsa" u Moskvi širom otvorili svoja vrata pod novim ruskim vlasništvom i novim imenom – "Ukusno i tačka".

Možda izgleda i miriše kao u "Mekdonaldsu", ali sada je "Ukusno i tačka". Iz moskovskog restorana brze hrane nestali su fišburger, Big Mek i Mekflari, ali im je ostao riblji burger.

Rebrendiranje lokala, tri decenije nakon što je američki gigant brze hrane prvi put otvoren u Moskvi, opet je naveo veliki broj ljudi da strpljivo čeka u redu kako bi isprobali domaću verziju hamburgera.

Lanac restorana "Ukusno i tačka" dobio je novi logo - stilizovani hamburger sa dva pomfrita - i slogan "Ime se menja, ljubav ostaje".

"Ukusno i tačka" ima nešto manji izbor jela na svom meniju, a dupli čizburger košta 129 rubalja (2,31 dolara) dok je u "Mekdonaldsu" koštao otprilike 160 rubalja.

- Sastav pljeskavica se nije promenio, a ostala je oprema iz "Mekdonaldsa" - navodi Aleksandar Merkulov, menadžer kvaliteta u novoj kompaniji.

- Ukus je ostao isti. Kola je drugačija, ali u hamburgeru zaista nema promene - tvrdi petnaestogodišnji Sergej koji je bio u prilici da isproba nove hamburgere.

Vodeći moskovski restoran je među 15 rebrendiranih lokala koji su otvoreni u nedelju u prestonici i okolini. Oleg Paroev, izvršni direktor "Ukusno i tačka", rekao je da kompanija planira da ponovo otvori 200 restorana u Rusiji do kraja juna i svih 850 do kraja leta.

Lanac će zadržati stari "Mekdonaldsov" enterijer, ali će izbrisati sve reference na njegovo ranije ime.

- Naš cilj je da gosti ne primete razliku ni u kvalitetu ni u ambijentu - istakao je Paroev na konferenciji za medije u restoranu.

Dodao je da će lanac zadržati "pristupačne cene", ali nije isključio blago povećanje u bliskoj budućnosti.

- Nismo radili tri meseca. Svi su veoma zadovoljni - rekla je Ruzana, menadžerka moskovske filijale koja će biti otvorena u julu.

Izvor: RTS
Foto: CGTN - YouTube/PrintScreen

Pogledajte još