Apelacioni sud ponovo ukinuo rešenje o pritvoru za Dušana Antonića

Prema toj odluci, Antonić ostaje do nove pravosnažne odluke u pritvoru u kom boravi od hapšenja 8. avgusta prošle godine.

Svojom odlukom Apelacioni sud je naložio Specijalnom sudu da prilikom ponovnog odlučivanja postupku postupi po njegovom nalozima I otkloni primebde Apelacionog suda koje su isticane već tri puta.

Po nalazu Apelacionog suda nije jasno kako razlog za pritvor može da bude opasnost od ponavljanja kriivčnog dela kad je Antonić penzioner.

Specijalnom sud je ponovo naloženo da razmotri i činjenicu da je pritvor najteža mera obezbeđenja prisustva okrivljenog, koji se mora svesti na najkraće neophodno vreme.

U odluci sud ukazuje da su zakonom propisane i druge, blaže, mere za obezbedenje prisustva okrivljenog i da se pritvor odreduje samo kada se ista svrha ne moze ostvariti drugom merom.

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je 30. aprila optužnicu protiv Antonića i još 20 okrivljenih u slučaju "Agrobanka" zbog sumnje da su tu banku svojim mahinacijama oštetili za 84.000.000 evra.

Izvor: novimagazin

Pogledajte još