Bor: Ukrali krov od dve tone!

Pod okriljem mraka su preskočili žičanu ogradu i popeli se na krov magacina, visok oko pet metara“, u čudu je Ivan Nikodijević, poslovođa u FLŽ. „Tu su, kao da rade sasvim uobičajen posao, krenuli da razvaljuju i odvaljuju limove od bakra, koji su bili zašrafljeni na devet stubova.

Naš sagovornik kaže da su lopovi pravili nesnosnu buku. Uprkos tome, niko ništa nije niti video, niti čuo.

Nedaleko od mesta gde su krali, u susednim fabrikama, koje su u vlasništvu RTB „Bor“, nalaze se dva stražarska mesta s naoružanim čuvarima. Međutim, oni su nam rekli da „nisu primetili ništa neobično“.

Nikodijević kaže da je direktna šteta 2,5 miliona dinara, ali da će posledice po FLŽ biti daleko veće, jer sada ponovo moraju da pokrivaju krov, kako bi od kiše i vlage sačuvali lak, neophodan u postupku proizvodnje.

„Pre nekoliko dana, nepoznati lopovi su, takođe, upali u krug fabrike i ukrali bakarne i aluminijumske trupce, vredne gotovo pola miliona dinara. A nekoliko dana pre te pljačke, ukraden nam je i bakarni oluk sa kantine, ukupne dužine oko 50 metara. I, ni u ta dva slučaja niko ništa nije primetio sumnjivo“, ne može da poveruje Nikodijević.

Ukupna šteta, koju FLŽ ima zbog ove tri pljačke, procenjuje sa na gotovo četiri miliona dinara. A, kao rešenje da se ovoj pošasti stane na put, nadležni u ovoj fabrici, ali i u RTB „Bor“, predlažu da se zabrani otkup otpadnog metala. Na potezu su nadležni.

Izvor: Novosti

Pogledajte još