Obrenovački policajci priveli čoveka koji je ubio štene

Još jedan incident zlostavljanja životinja dogodio se u Obrenovcu. Pre dva dana ubijeno je štene u dvorištu privatne kuće.

Vesna Grublješić, koja živi u komšiluku, rekla nam je nešto više o ovom incidentu:

Moja ćerka svakodnevno prolazi kraj dvorišta gde se zločin dogodio. Pre dva dana iz dvorišta je čula strašno kukanje psa, pa je pomislila da se verovatno zaglavio negde. Prišla je bliže i ugledala komšiju D.M. kako malo štene šutira nogama i tuče rukama. Kada je prišla jako blizu videla je kako je komšija zgrabio štene, podigao ga u vazduh, a onda ga tresnuo o beton. Pitala ga je šta to radi, a on je počeo da viče i psuje."

Devojka je otrčala kući i ispričala Vesni šta je doživela. Obzirom da je veliki ljubitelj životinja, Vesna nije mogla da sedi skrštenih ruku.

"Kada je ćerka došla kući rekla sam joj da odmah pozove policiju. Patrola je stigla brzo, uzeli su od moje ćerke izjavu. Nakon toga otišli su kod D.M. i tamo su zatekli malo kuče ubijeno po opisu moje ćerke. Inače, pas nije bio stariji od dva meseca…"

Savesni policajci Gavrilović i Savić, uhapsili su D.M. i kontaktirali tužioca i Veterinu Beograd, koja je brzo došla i odnela telo šteneta na obdukciju. Vesna kaže da su reagovali i veterinarski inspektori i dodala je da je uverena da će ovaj slučaj zahvaljujući savesnim policajcima Gavriloviću i Saviću, dobiti svoj epilog na sudu.

"Svaka čast policajcu Gavriloviću i Saviću ispoštovali su zakon, a dalje je na sudstvu. Da nam je još više savesnih policajaca kao što su njih dvojica, zakon bi se bolje sprovodio, jer ko povredi nedužnu i nejaku životinju sutra će povrediuti i čoveka, a i dete."


Životinje.rs

Pogledajte još