Za utorak, 9. jun 2009.

BEOGRAD, 9. juna 2009. (Beta) - Beogradski dnevnici na naslovnim stranama današnjih izdanja najveću pažnju su posvetili rezultatima izbora u opštinama Zemun, Voždovac i u Kosjeriću, izborima za Evropski parlament kao i raznim privrednim i društvenim temama.

ALO - "Svinjski grip stigao u Srbiju", o pacijentu koji je u Zrenjanu smešten u karantin nakon što se sa simptomima H1N1 vratio iz Rumunije. "Toma peva Šešeljev hit", o tome da je lider narodnjaka na proslavi pobede na lokalnim izborima u Beogradu izveo pesmu koju je lider radikala Vojislav Šešelj naručio za svoju sahranu.

BLIC - "Tadića štite snajperisti" o tome da su izdate naredbe da se povećaju mere bezbednosti šefa države i da se za njega traži novo sedište. O formiranju vlasti u Voždovcu, Zemunu i Kosjeriću: "Demokrate hoće savez s Tomislavom Nikolićem". O novom biznisu našeg tenisera "Đoković otvara lanac restorana".

BORBA - "Luka Beograd i PC Ušće porazili beogradske demokrate", o tome da su pobedu naprednjacima doneli apstinenti. "Najbrojnija oružana formacija u Srbiji od skoro 60.000 ljudi radi van zakona", o teloharniteljima u Srbiji. "Debakl socijaldemokrata, desničari ubedljivo trijumfovali", o izbrorima za Evropski parlament.

VEČERNJE NOVOSTI - O nedeljnim izborima u tri opštine: "DS se uspavao a Toma ojačao". O smanjenju referentne kamatne stope centralne banke i ukidanja pojedinih ograničenja: "Lakše do dinara". "Otvoren put u Evropsku uniju", o razgovoru predsednika Borisa Tadića sa ministrima inostranih poslova Italije i Rumunije Frankom Fratinijem i Kristijanom Dijakoneskuom. Ispitivanje o zlodelima vlasti posle Drugog svetskog rata "Srbija hoda po mrtvima".

GLAS JAVNOSTI - "Deca nam umiru, a ministar opstaje", o nizu tragedija u bolnicama u Srbiji. O saobraćajnim nezgodama u Beogradu list piše pod naslovom "U nesrećama četvoro mrtvih". Pod naslovom "DS potpisala zapisnik, pa traži novo glasanje" list piše o nedeljnim izborima u tri beogradske opštine.

DANAS - "Regionalizacija nije podela države" intervju predsednika Borisa Tadića. O rezultatima vanrednih izbora u Zemunu i na Voždovcu: "Dogovor DS i SNS ili novo glasanje". Rezultati izbora za Evropski parlament: "Desnica zadržala većinu". "Papa je heroj okončanja hladnog rata", Leh Valensa, bivši predsednik Poljske povodom dve decenije od rušenja gvozdene zavese.

KURIR - "Mora u zatvor", o tome da je predsednik opštine Preševo Ragmi Mustafa pozvao Srbiju da prizna nezavisno Kosovo i da republički javni tužilac ne reaguje. O saobraćajnim nesrećama u Beogradu list piše pod naslovom "Četvoro mrtvih".

POLITIKA - O rezultatima izbora u tri opštine "U Kosjeriću DS, naprednjaci dobili Zemun, Voždovac neizvestan". "Evropa na desnom koloseku" o izborima za Evropski parlament koji su potvrdili prevlast konzervativaca i poraz levice. "Crni ponedeljak na beogradskim ulicama", o saobraćajnim nesrećama u glavnom gradu.

PRES - "Ništa bez dogovora DS i SNS!", o izborima u beogrdskim opštinama. "FIFA nas kažnjava sa 100.000 švajcarskih franaka", o tome da će Fudbalski savez Srbije morati da plati zbog incidenata na utakmici sa Austrijom.

PRIVREDNI PREGLED - "Uz Banatski dvor nema gasne krize", generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović: Do kraja juna formiranje zajedničkog preduzeća Srbijagasa i Gasproma za podzemno skladištenje gasa. O tome da je Nacionalni savet za decentralizaciju prihvatio rešenje Vlade o regionalizaciji list piše pod naslovom "Sedam regija za ravnomerniji razvoj".

Pogledajte još