Kaka: Drago mi je što se završila sapunica o transferu

MADRID, 9. juna 2009. (Beta-AP) - Novi fudbaler Reala iz Madrida Kaka izjavio je da mu je drago što je "sapunica" o njegovom prelasku iz Milana gotova i što sada može da se posveti pripremama za novu sezonu.

"Drago mi je da je ova sapunica gotova. Uspešno sam završio lekarske preglede i mogu da kažem da je moj transfer u Real gotov", izjavio je Kaka posle treninga brazilske reprezentacije, koja sutra igra sa Paragvajem u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Brazilski fudbaler prvo je pojačanje Reala otkad je za predsednika kluba prošle nedelje izabrana Florentino Perez.

"Kaka je jedan od igrača koga bi poželeo svaki tim, a Real je iskoristio svoju šansu", kazao je Perez.

Iako Real nije saopštio finansijske detalje, španski mediji pišu da visina transfera iznosi oko 65 miliona evra, što je rekord madridskog kluba.

Kaka je sa Realom potpisao šestogodišnji ugovor, a očekuje se da Perez uskoro počne pregovore sa zvezdom Mančester junajteda Kristijanom Ronaldom i fudbalerom Bajerna Frankom Riberijem.

"Perez će pokušati da dovede još novih igrača i da stvori izrazito napadačku ekipu", rekao je Kaka.

Brazilac je rekao da je pre donošenja konačne odluke o prelasku u Real razgovarao sa engleskim internacionalcem Dejvidom Bekamom, koji je nekoliko godina proveo u madridskoj ekipi.

Kaka je početkom godine odbio ponudu Mančester sitija u visini od 100 miliona evra.

Reprezentativac Brazila dodao je da se nada da će Real sledeće sezone preuzeti titulu šampiona Španije i Evrope od "večitog" rivala Barselone.

Kaka je u Milan došao 2003. godine, a za "roso-nere" odigrao je 270 utakmica i postigao 95 golova. On sa italijanskom ekipom osvojio Ligu šampiona, titulu nacionalnog prvaka i Superkup Evrope.

Pogledajte još