NIŠ : Policija zaustavila ilegalnu kocku, oduzeti aparati!

Oduzeto je dvadeset aparata za klađenje, jedan aparat za internet klađenje, četiri računara sa pratećom opremom, veća suma deviznog i domaćeg novca, kao i veća količina razne tehnicke opreme.

Tokom kontrole utvrđeno je da četiri kladionice "Lavovi Niš" rade bez dozvole za poslovanje, a do Policijske uprave u Nišu ukupno je dovedeno 13 osoba. U toku je dalji rad na utvrđivanju svih okolnosti vezanih za poslovanje objekata za organizovanje igara na sreću.

Niška policija i u narednom periodu intenzivno će kontrolisati sve objekte za organizovanje igara na sreću, dodaje se u saopštenju.

U odvojenom slučaju, policija je podnela krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv Stevice V.(1987) i Gliše J.(1975) iz okoline Backe Palanke, zbog osnova sumnje da su izvršili krivicno delo prevare.

Sumnja se da su osumnjičeni, na internetu na više portala objavili oglas da se bave astrologijom i kontakt brojeve mobilnih telefona predstavljajuci se kao "Zlatko", pri cemu su od oštećenih, kod kojih su navodno videli "negativnu energiju koja je skoncentrisana u zlatu" tražili da zlato koje su posedovali pošalju autobusom do Novog Sada gde su nakit preuzimali i nakon toga prekidali svaki kontakt sa oštećenima.

Policija poziva sve gradane da ukoliko imaju informaciju da je još neko prevaren na isti nacin to prijave na telefon 018/522-982, saopštila je Policijska uprava u Nišu.


Kurir

Pogledajte još