Navijači Poljske izazvali skandal u Beogradu

VARŠAVA, 9. juna 2009. (Beta) - Poljski navijači odabrali su Srbiju i to utakmicu koja nema uopšte veze sa njima, Srbija-Austrija u Beogradu 6. juna, da protestuju protiv svoje vlade vulgarnim transparentom i porukama Kosovo je srpsko, javljaju danas poljski mediji.

Za transparent iz dva dela sa vulgarnom porukom poljskoj vladi i politici premijera Donalda Tuska i sa porukom "Kosovo je srpsko" i "Cela Poljska viče" poljski mediji saznali su posredstvom sajta JuTjub, gde se pojavio amaterski snimak tribina na toj utakmici u Beogradu.

Transparent je vrlo brzo uklonjen, međutim, ovdašnji mediji upozoravaju da je reč o velikom međunarodnom skandalu, pošto međunarodne fudbalske organizacije ne dozvoljavaju nikakvu političku propagandu na stadionima i za vreme utakmica.

Neuobičajeno u celom incidentu je to da niti je utakmica igrana u Poljskoj, bio je to meč dve za Poljake strane reprezentacije, a u Poljskoj je tog dana zbog izbora za Evropski parlament vladala izborna ćutnja.

Poljski mediji upozoravaju takođe da Poljaci ne bi mogli da razviju toliki trasnparent direktno kod terena bez pomoći srpskih "jataka", a na to upućuje i drugi deo poruke "Kosovo je srpsko".

Pogledajte još