Fedora ispratile stotine prijatelja

Fedora su najbliži ispratili toplim rečima, suzama i pesmom Đorđa Balaševića “Slovenska”, na čije stihove ni oni najtvrđi nisu uspeli da zadrže suze.

Skrhani bolom, majka Ljubica i polubrat Filip Čolović više od sat vremena primali su saučešće.

"Kad sam bio mali, imao sam samo jednu želju. Da imam brata. Mama ju je ispunila kad sam imao šest godina. Tada se rodio dečak okruglog lica i krupnih očiju. Obožavao sam ga", reči su kojima je Filip Čolović kroz suze počeo govor nakon opela prerano preminulom Fedoru.

Emotivne i nadahnute reči nakratko su prekidali jecaji u kapeli.

"Često nije znao da istera do kraja sve što započne. Bio je talentovan na mnogim poljima, ali mu dosta toga nije išlo od ruke. Ali jedno jeste, išlo mu je sa ljudima"
, prisećao se Čolović.

"Fedor je voleo i umeo da se druži, a njega su voleli i stari i mladi, a zbog toga sam mu čak i zavideo. Iza širokog osmeha i harizme Fedor je krio tugu koja ga je dodatno pritiskala. Nadam se da je makar sada sav taj bol koji je osećao i skrivao zauvek nestao"
, govorio je Čolović.
Nekoliko trenutaka pre nego što je liftom spušten kovčeg iz kapele, Čolović je, sada već kroz glasan plač, izgovarao poslednje rečenice svog oproštajnog govora.

"Balaševiće pesme slušao si pojačane do daske. Ko još tako sluša Balaševića? Zbog tebe i za tebe slušaćemo ga tako sada svi. Počivaj u miru, voljeni brate"
, rekao je Filip, nakon čega je otpočela Balaševićeva pesma “Slovenska”.


Blic

Pogledajte još