Amfilohije: Gejevi iz vrha EU sole pamet i ugrožavaju etičko biće čitavih naroda

Prva gej povorka u Crnoj Gori održana je 24. jula u Budvi, a završila se neslavnim bilansom - žestokim sukobom policije i protivnika manifestacije što je rezultovalo privođenjima, povredama i na kraju evakuacijom brodovima učesnika Parade.

Nova Parada ponosa najavljena je za 27. oktobar u Podgorici.

Mitropolit Amfilohije je izrazio nadu da to toga, ipak, neće doći, dodajući da nikad nije upotrebljavao termin parada ponosa već parada srama.

"Svako može da se ponaša i živi kako hoće, ali nema pravo da većini građana nameće nešto što nije zdravo i normalno"
, kazao je on na konferenciji za novinare.

Mitropolit Amfilohije je kazao da organizatori gej povorke u Podgorici moraju da budu svesni toga da nametanjem svog načina života i ponašanja ugrožavaju identitet i dostojanstvo ogromne većine građana.

Amfilohije: Niko njima ne zaviruje šta rade u sobi i krevetu
Foto: Beta / AP

"Niko njima ne zaviruje šta rade u sobi i krevetu. Zašto onda moraju da iznosi pred drugima nešto što je, u najmanju ruku, diskutabilno, odnosno što ugrožava etičko, moralno i duhovno biće većine građana"
, naveo je on.

Prema njegovim rečima, održavanje gej parada nije dobro, jer izazivaju sukobe među ljudima.

Mitropolit Amfilohije je istakao da je posebno nedopustivo da se gej parovima odobri usvajanje dece.

On je kazao da se pribojava toga da će se, pod uticajem gej lobija, od država koje tek treba da pristupe Evropskoj uniji tražiti da omoguće istopolne brakove.

Mitropolit Amfilohije je dodao da pripadnici LGBT populacije kojih, kako je istakao, ima u vrhu EU, nemaju pravo da sa mesta na kojem se nalaze “sole pamet i ugrožavaju etičko biće čitavih naroda”.

Blic

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.