Totenhem, Vest Hem i Hal sledećeg meseca na turniru u Kini

PEKING, 10. juna 2009. (Beta-AP) - Engleski fudbalski premijerligaši Totenhem, Vest Hem i Hal siti učestvovaće na Trofeju Azije koji se sledećeg meseca održava u Pekingu.

Pored engleskih klubova na dvodnevnom turniru učestvovaće i pekinški klub Kuoan. 

"Ovo je dobra prilika za navijače u Kini da dođu na stadion i uživo vide svoje omiljene fudbalere", rekao je trener Totenhema Hari Rednap.

Rednap je 2007. godine sa londonskim timom putovao u Aziju na prijateljske utakmice, kada je Totenhem igrao mečeve u Hong Kongu, na Tajlandu i u Maleziji.

"Ti mečevi su se odlično uklopili u pripreme pred početak sezone i bio sam veoma impresioniran. Organizacija je odlična, sve je bilo prvoklasno", dodao je on.

Trener Vest Hema Đanfranko Zola će doputovati u Peking prvi put posle olimpijskog turnira, kada je predvodio selekciju Italije, koja je takmičenje završila u četvrtfinalu.

"Utakmice u Kini će biti veoma važne za ekipu jer će nam pomoći da se na pravi način pripremimo za novu sezonu", smatra Zola.

Utakmice će se igrati 29. i 31. jula na "Radničkom" stadionu u centralnom Pekingu, a za svaki meč u prodaju će biti pušteno 49.000 ulaznica.

Pogledajte još