fbpx

Apelacioni sud: Za Miškovića ništa manje od 12 miliona evra

Time je posebno odeljenje za organizovani kriminal Apelacionog suda u Beogradu potvrdilo prvostepeno rešenje Višeg suda o rekordnom jemstvu koje je do sada traženo u istoriji srpskog pravosuđa. Potvrđeno je i prvostepeno rešenje suda koje se odnosi na to da Mišković ima zabranu napuštanja boravišta i da mu je privremeno oduzet pasoš.

U obrazloženju rešenja Apelacionog suda se, između ostalog navodi da je Viši sud pravilno našao da je novčani iznos od 12.000.000,00 evra u gotovom novcu dovoljna garancija da okrivljeni Miroslav Mišković neće pobeći.

Dodaje se i da je sud tu sumu opravdano utvrdio jer je na osnovu podataka iz spisa predmeta protiv optuženog vlasnika kompanije "Delta" uvideo da je "Mišković preduzimanjem radnji koje mu se stavljaju na teret u svojstvu vlasnika i kontrolnog člana i direktora privrednog društva sa Devičanskih ostrva i preduzeća "Delta M“ Beograd pribavio značajnu imovinsku korist".

Precizira se da je Miroslav Mišković omogućio privrednom društvu čiji je krajnji vlasnik Marko Mišković pribavljanje imovinske koristi u iznosu od 2.277.028.616,51 dinara, privrednom društvu čiji je krajnji korisnik sam Miroslav Mišković imovinsku korist u iznosu od 217.064,oo evra i privrednom društvu čiji je vlasnik Milo Đurašković imovinsku koristu u iznosu od 829.170.448,44 dinara.

"Te okolnost kao i to da je okrivljeni Miroslav Mišković kao vlasnik, suvlasnik i odgovorno lice u većem broju pravnih lica registrovanih na teritoriji Republike Srbije, Republike Kipar, Holanskih Antila i Devičanskih ostrva, u prethodnom periodu izgradio brojne lične i poslovne kontakte, kako u zemlji, tako i u inostranstvu i da poseduje znatnu finansijsku moć, ukazuje da je Viši sud pravilno utvrdio visinu jemstva", piše u saopštenju Apelacionog suda.

Izvor: B92

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.