Uefa.com: Zapamtite Rajkovića i Mitrovića

"Postigao je 10 golova za svoj klub Partizan prošle sezone pre nego što je debitovao u seniorskoj reprezentaciji protiv Belgije. U Litvaniji je postigao gol u pobedi Srbije protiv Turske, pobednički gol protiv Portugala u polufinalu i namestio je gol Andriji Lukoviću u funalu", navodi se na sajtu Uefa.

Golman Predrag Rajković umnogome je pomogao Srbiji da osvoji prvenstvo Evrope, naročito odbranama u polufinalnom meču protiv Portugala. To su zapazili i izveštači Uefa.

"Vest da mu stanovnici njegove rodne Jagodine spremaju doček i pre finala nije bilo nikakvo iznenađenje nakon njegove herojske predstave u Litvaniji. Njegove odbrane penala protiv Portugala u polufinalu pomogle su Srbiji da uđe u finale i da na kraju slavi", piše na sajtu Uefa.

Među desetoricom najboljih nalaze se i Jasin Benzio i Andrijan Rabijo, fudbaleri Francuske, a, po izboru novinara sa sajta uefa.com, na spisku su i Gratas Sirgedas (Litvanija), Avto Endelaze (Gruzija), Hose Rodriges (Španija), Bernardno Silva (Portugal), Redžep Nijaz (Turska) i Lukas Voudenberg (Holandija).

Omladinska fudbalska reprezentacija Srbije postala je juče evropski prvak, pošto je u finalu takmičenja u Litvaniji pobedila Francusku sa 1:0. Pobednički gol postigao je Andrija Luković u 57. Minute meča.

Beta

Pogledajte još