Na Hogrošu zadržavanje i do četiri sata

‘’Na Horgošu na ulazu u Srbiju čeka se tri do četiri sata, a na izlazu sat vremena, dok se na Kelebiji i na ulazu i izlazu iz zemlje čeka od 30 do 60 minuta’’, rekao je Jovica Mitić iz Operativnog centra AMS-a.

On je naveo da vozila na ostalim graničnim prelazi sa Mađarskom čekaju oko 30 minuta.

Prema njegovim rečima, na graničnom prelazu Batrovci sa Hrvatskom na ulazu u Srbiju čeka se tri sata, a na izlazu 90 minuta, dok vozila na graničnim prelazima s Makedonijom kod Prešava i Gradina s Bugarskom čekaju oko 60 minuta i na ulasku i izlasku iz zemlje.

Na graničnim prelazima sa Crnom Gorom - Jabuka i Brodarevo zadržavanja su od 30 do 60 minuta.

On je istakao da na naplatnim stanicama nema zadržavanja i saobraćaj se za sada obavlja bez zastoja i prekida.

‘’Vozila se na naplatnoj rampi Nais u smeru ka Nišu zadržavaju oko 10 minuta, a na naplatnoj rampi Stara Pazova u smeru ka Beogradu do pet minuta. Na naplatnoj rampi Bubanj potok nema zadržavanja’’
, rekao je Mitić i apelovao na građane da pripreme novac na naplatnim rampama kako se ne bi pravile gužve.

AMS navodi da je saobraćaj na putnoj mreži u Srbiji znatno pojačanog inteziteta kako zbog vikenda, tako i zbog letnje turističke sezone i smene turista.
Najveći broj vozila beleži se na putevima iz pravca Hrvatske i Mađarske, kao i ka Makedoniji i Bugarskoj.

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije, prethodnog dana na putevima u Srbiji evidentirano je 118 saobraćajnih nezgoda, u kojima je 65 lica teže i lakše povređeno, a jedna osoba je poginula.

U Beogradu su zabeležene 53 nezgode, a 22 lica je povređeno.

Izvor: Blic

Pogledajte još