Savić: Nemam dilemu, verujem u ovaj tim!

"Povratili smo se iz stanja šoka i letargije koja nam se dogodila posle utakmice sa Crnom Gorom. Dobro smo odigrali i zasluženo pobedili. Igra je u svim segmentima bila na nivou, bili smo spremni, davali maksimum. Četvrtfinale je šok utakmica. Dve su lopte odlučile i došlo je do onakvog ishoda. Idemo dalje, verujem u ovaj tim, tu nemam dileme", kazao je Savić za sajt Vaterpolo saveza Srbije.

Ranije danas selekcija Srbije savladala je Australiju sa 13:7 u borbi za sedmo mesto.

Kapiten reprezentacije Vanja Udovičić naveo je da je protiv Australije igra ekipe konačno bila na očekivanom nivou, ali da je, ukupno gledano, Srbija podbacila na SP.

"Završeno je prvenstvo u kojem smo rezultatski podbacili. To je velika škola za sve nas, veliko otrežnjenje i dobro je da smo osetili atmosferu ovakvih utakmica u prvoj godini novog olimpijskog ciklusa. Duboko žalimo zbog ovakvog plasmana ali ćemo naći način da se dignemo", istakao je Udovičić.

Petostruki strelac protiv Australije Filip Filipović priznao je da je u duelu za sedmo mesto odigrao meč bez draži i emocija.

"Ovaj sastav nastavlja i nema razloga da očajavamo. Izgubili smo jednu utakmicu na jedan gol i sve posle susreta sa Crnom Gorom je posledica tog poraza. U tom meču smo imali sve u svojim rukama, nedostajala je samo završnica. Ne treba sada da padamo u depresiju. Pošteno smo igrali, pogledali se u oči i posle svake utakmice. Mi smo ekipa, to smo dokazali 101 put i opet ćemo",
poručio je Filipović.

(Tanjug)

Pogledajte još