VATERPOLO: Mađari prvaci sveta, Crnogorcima srebro

Dvostruki strelac u redovima novog šampiona bio je Deneš Varga, dok je u kod Crnogoraca najbolji bio Aleksandar Ivović s tri pogotka.

U prvoj četvrtini Mađarska je odigrala mnogo bolje, dok su Crnogorci igrali slabo, naročito u napadu. Golovima Deneša Varge i Balaša Haraja Mađari su poveli sa 2:0.

Na početku druge cetvrtine Haraj je postigao još jedan gol i doneo prednost Mađarima od 3:0, ali je onda Crna Gora zaigrala mnogo bolje.

Golovima Darka Brguljana i Aleksandra Ivovića smanjili su rezultat na 3:2, a čak su propustili i priliku s igračem više u bazenu da do kraja tog dela igre izjednače rezultat.

Ono što nisu uspeli u drugoj, jesu u trećoj četvrtini – golom Vjekoslava Petrovića Crnogorci su se potpuno vratili u meč. Potom su Mađari ponovo stekli dva gola prednosti, ali je Filip Klikovac svojim pogotkom ipak sačuvao Crnogorce u igri pred početak poslednje četvrtine.

Ivović je dva puta uspevao da izjednači rezultat, na 6:6 i 7:7, ali su Mađari na kraju ipak bili bolji. Marton Sivoš je minut i 19 sekundi pre kraja postigao odlučujući pogodak za pobedu Mađarske.

Crna Gora je imala poslednji napad i priliku da izbori produžetke, ali nisu uspeli, pa se u Podgoricu vraćaju sa srebrnom medaljom.

Vaterpolo reprezentacija Hrvatske osvojila je ranije danas bronzanu medalju, pošto je u utakmici za treće mesto slavila protiv Italije sa 10:8.

Beta

Pogledajte još