Ubica Nikole Bojovića pobegao iz Srbije

Izvor „Blica” navodi da su srpski policajci sa kolegama iz drugih zemalja u regionu zaokružili spisak aktera zločina od 29. aprila, kada je u Ulici carice Milice u centru Beograda ubijen mlađi brat Luke Bojovića.

"Na tom spisku je dosta imena. Neki su iza rešetaka, a ostali su pod paskom policije. Među ima je i osoba za koju se sumnja da je ispalila smrtonosne hice u Bojovića. Njihovo hapšenje očekuje se u narednih nekoliko dana",
objašnjava naš sagovornik.

U okviru razbijanja plaćeničke grupe prekjuče je u Kragujevcu priveden i Pavle Opačić (33) iz Novog Sada. Inspektori MUP-a su u Kragujevcu pretresli i nekoliko lokacija na kojima je poslednjih dana bio Novosađanin.

U ulozi osumnjičenih za učešće u likvidaciji Bojovića prvo su se našli Slobodan Šaranović, brat ubijenog vlasnika kazina u beogradskom hotelu „Slavija” Branislava Šaranovića, njihov sestrić Miloš Delibašić i Ratko Koljenšić iz Nikšića.

Šaranović i Koljenšić uhapšeni su 24. jula u Budvi po zahtevu tužioca za organizovani kriminal Srbije, a na osnovu raspisane međunarodne poternice i zamolnice upućene za pružanje međunarodne pravne pomoći Tužilaštvu za organizovani kriminal Crne Gore. Oni su zajedno sa Delibašićem označeni kao organizatori i izvršioci zločina.

Po odluci Višeg suda u Podgorici, Šaranoviću i Koljenšiću je određen ekstradicioni pritvor, a Ministarstvo pravde Srbije podnelo je zahtev za njihovo izručenje.

Navodni motiv za Nikolino ubistvo je osveta njegovom bratu Luki za koga srpsko tužilaštvo tvrdi da je stao na čelo zemunskog klana nakon likvidacije Dušana Spasojevića i Mileta Lukovića 2003. Luka Bojović čeka ekstradiciju Srbiji iz Španije zbog optužbi za više ubistava i pokušaja ubistava.

Opačić se krio kao građevinac pod imenom Dušan

Pavle Opačić (33) iz Novog Sada, koga je preksinoć u Kragujevcu uhapsila Žandarmerija, u Šumadiji se predstavljao kao Dušan i radio je kao građevinski radnik. On je i uhapšen u blizini kuće na kojoj je radio tokom poslednjih desetak dana, u Ulici cara Konstantina broj 20, u naselju Pivara (na fotografiji). Kako kažu komšije, Novosađanin je pred hapšenje pošao da se nađe sa devojkom, ali su ga umesto nje sačekali žandarmi.

"Predstavljao se kao Dušan iz Beograda i da je imao iskustva jer je radio sezonske poslove u Crnoj Gori. Na kući u Kragujevcu je radio sve fizičke poslove: nosio je cement, radio na mešalici, pomagao zidarima... Pitao sam ga nešto oko terase koju su upravo napravili ispred kuće na kojoj su radili jer mi se sviđala, pa sam i sebi planirao istu. On mi je objasnio šta mi treba i kako je to najbolje da se uradi", kaže komšija I. T. Policijski pretres kuće u kojoj je živeo Opačić trajao je oko dva i po sata.

Blic

Pogledajte još