Srbija pobedila Letoniju u finišu

U timu Srbije danas nije bilo Vladimira Lučića, Nemanje Nedovića, Dejana Muslija i Vasilija Micića. U tim se vratio kapiten Nenad Krstić i doneo prevagu mladoj ekipi.

Srbija je dobro počela, stekla dvocifreno vođstvo, 14:3, ali su se Letonci vratili i do kraja prve deonice smanjili na 14:11. Reprezentacija s Baltika držala je "priključak", izjednačila na poluvremenu, a u drugom i povela, najviše 43:38.

Srbija je zahvaljujući Rašku Katiću došla do izjednačenja pred poslednjih 10 minuta.

U četvrtoj četvrtini razigrao se i Danilo Anđušić, a Srbija je napravila seriju 15:2 i na kraju zabeležila sigurnu pobedu.

Najefikasniji kod "orlova" bio je Krstić sa 20 poena. Nemanja Bjelica završio je utakmicu sa 12 poena i osam skokova, dok je Raško Katić postigao 12 poena. Nikola Kalinić postigao je osam, a Anđušić sedam poena.

Srbija je takmičenje u Celju završila s dve pobede i porazom. Turnir se završava večerašnjom utakmicom Turska-Slovenija.

Reprezentacija Srbije se vraća u zemlju, a sledećeg vikenda će učestvovati na Trofeju Beograda, a onda odigrati i prijateljski meč protiv Rusije.

Beta

Pogledajte još