Vujošević: Aleksandar Vučić ima apsolutnu moć

"Aleksandar Vučić ima apsolutnu moć i mora da snosi odgovornost za sve dobro i loše što se dešava u zemlji. Srazmerno svojoj ogromnoj moći, trebalo bi da ima i odgovornost. Ženski košarkaški klub Partizan se gasi, vaterpolo je efemerizovan, a sada traju napadi i na košarkaški klub", rekao je Vujošević novinarima u Beogradu.

Dvanaestostruki uzastopni šampion Srbije, Partizan, počeo je danas u Beogradu pripreme za novu sezonu.

Na prvom okupljanju pojavilo se pet prvotimaca, deo omladinskog pogona i nekoliko igrača na probi.

Vujošević je pričajući sa novinarima više vremena proveo govoreći o teškoj finansijskoj situaciji, pošto je račun kluba blokiran zbog poreskih dugovanja.

"Mi tražimo ravnopravan tretman za reprogram duga. Želimo da nađemo neku razumnu kamatu, koji bismo mogli da plaćamo. Mi nemamo nekretnine da založimo, tražimo džentlmenski dogovor. Svaka budala je u stanju da nešto sruši, ako situacija ostane ovakva, Partizan će se ugasiti i ostvariće se ona 'jedna zemlja, jedan vođa, jedan klub'", rekao je Vujošević.

Prvi potpredsednik vlade, Vučić, je deklarisani navijač Crvene zvezde. U decembru prošle godine je bio član grupe koja je spasavala Fudbalski klub Crvenu zvezdu, a nedavno se sastao i sa delom navijača FK Partizan.

Vujošević je kazao da je uprava KK Partizan pokušala da stupi u kontakt sa nekim iz vlasti.

"Vučić je nedavno posetio deo navijača Partizana, ali niko od čelnika kluba tada nije bio tu, što je meni čudno, jer kada se ide kod nekoga, trebalo bi valjda da je domaćin tu. Evidentno je da ni jedna bitna odluka u zemlji ne može da se donese bez njega. Ja sam spreman na kolenima da idem gde god treba, ali putem institucija. Sportsko društvo Partizan je u ime košarke, fudbala i vaterpola, poslalo molbu da nas primi prvi potpredsednik vlade ili premijer", rekao je Vujošević.

Trener crno-belih ocenio je da su nevolje tih sekcija sportskog društva Partizana osveta za dobre rezultate.

"Ne mogu da nas pobede na terenu, pa su pokušali da nas vuku kroz blato, a kada ništa od toga nije dalo rezultate, rešili su da ovako udare na nas", rekao je Vujošević.

On je dodao da cela ova situacija može da bude nečija politička igra.

Vujošević je kazao da možda neko čeka pravi trenutak da Partizanu skine blokadu, iako je pre toga "učinio sve da od kluba napravi glinene golubove".

Šef struke Partizana rekao je da su svi igrači ugvorom slobodni i da je klub u velikim problemima da organizuje pripreme.

Na prvom okupljanju igrači su radili sa kondicionim trenerom Radomanom Šćekićem.

Svoje drugove posetio je i reprezentativac Bogdan Bogdanović, koji se trenutno nalazi na pripremama sa nacionalnom timom.

Vujošević je rekao da je odusustvo igrača problem, koji to i nije.

"Imamo trojicu igrača u reprezentaciji Srbije, dvojicu sa Francuskom i mnogo sa omladinskim selekcijama. I Davis Bertans bi bio sa svojom reprezentacijom da nije povređen. Svi oni će se vrlo kasno priključiti pripremama, praktično pred početak takmičenja. To nama, međutim, nije problem, mi uživamo u tome i voleli bismo da je još više igrača u reprezentacijama", kazao je on.

Beta

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.