Opačić nema veze s ubistvom Nikole Bojovića

Opačić, koji ima prebivalište u Novom Sadu, uhapšen je 2. avgusta u Kragujevcu zbog sumnje da je umešan u ubistvo Bojovića 29. aprila 2013. u Ulici carice Milice u Beogradu.

"Nakon saslušanja i provere njegovog iskaza, utvrđeno je da on nema veze sa ubistvom Nikole Bojovića, pa i više nema razloga za njegovo zadržavanje", kaže izvor “Blica” u policiji.

Tužilaštva za organizovani kriminal je uputilo dopis Crnoj Gori na osnovu koga je 25. jula uhapšen Slobodan Šaranović (75), brat ranije ubijenog vlasnika beogradskog kazina “Slavija” Branislava Šaranovića, zbog sumnje da je umešan u ubistva Miloša Vidakovića i Nikole Bojovića.

Osim Šaranovića, uhapšen je i Ratko Koljenšić (36) zbog sumnje da su sa ranije uhapšenim Milošem Delibašićem organizovali ubistvo Bojovića.

Viši sud u Podgorici je Šaranoviću iz Danilovgrada i Koljenšiću iz Nikšića odredio ekstradicioni pritvor koji može najduže trajati šest meseci, a nakon tog roka može biti produžen za još dva meseca. Ministarstvo pravde i državne uprave Srbije podnelo je crnogorskim pravosudnim organima zahtev za izručenje Šaranovića i Koljenšića.

Prema sumnjama srpske policije, za ubistva Branislava Šaranovića u oktobru 2009. odgovorna je grupa Luke Bojovića, a u samom ubistvu Šaranovića učestvovao je Pančevac Miloš Vidaković, koji je ubijen 2. jula u Budvi.

Beograđanin Miloš Delibašić uhapšen je 16. jula zbog sumnje da je umešan u ubistvo Vidakovića.


Blic

Pogledajte još