Srpska reprezentacija otputovala za Švedsku

BEOGRAD, 11. juna 2009. (Beta) - Mlada fudbalska reprezentacija Srbije otputovala je na Evropsko prvenstvo u Švedskoj, koje će se igrati od 15. do 29. juna.

Selektor ekipe Slobodan Krčmarević rekao je uoči puta da je veoma zadovoljan onim što je video tokom priprema na Zlatiboru.

"Dobro smo trenirali, nemamo zdravstvenih problema. Imali smo kvalitetnu probu na utakmici sa Makedonijom na kojoj smo pobedili sa 4:1, iako nisam mogao da računam na sve igrače sa spiska, jer su neki bili sa seniorskim timom", rekao je Krčmarević, a preneo sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Srbija će u prvoj fazi takmičenja na Evropskom prvenstvu u Švedskoj igrati u Grupi A gde će joj protivnici biti Italija, Belorusija i domaća selekcija.

Plasman u polufinale, u kome je Srbija igrala na tri prethodna kontinentalna prvenstva, izboriće dve prvoplasirane ekipe.

"Imamo odličnu generaciju koja u Švedskoj može da ostvari zapažen rezultat. Prvi cilj je plasman u polufinale što bi bio veliki uspeh", ocenio je Krčmarević čiji su prethodnici na 2004. i 2007. godine igrali i u finalima turnira.

Ekipi će se danas pridružiti i Ivan Obradović, Gojko Kačar, Miralem Sulejmani i Nemanja Matić, koji su prvi deo priprema propustili zbog obaveza prema dresu seniorske reprezentacije.

Pomenuta četvorica igrača tako će imati pet dana da se pripremi sa ostatkom ekipe za prvi susret takmičenja, 16. juna u Helsinborgu sa Italijom.

"Početak neće biti nimalo lak, jer igramo sa jednim od glavnih favorita, sa igračima koji već konkurišu za seniorsku selekciju "azura". Moj kolega Pjerluiđi Kaziragi na raspolaganju ima zaista jak sastav čiji fudbaleri, poput Sebastijana Đovinka, Marija Balotelija i Roberta Akvafreske, već nose igre svojih klubova u Seriji A", ocenio je Krčmarević.

Drugu utakmicu na turniru Srbija će igrati 19. juna sa Belorusijom u Malmeu gde će četiri dana kasnije odmeriti snage i sa Švedskom. Veliku pomoć na tim mečevima "orlići" bi trebalo da imaju sa tribina.

"Svakodnevno s nama kontaktiraju naši iseljenici u Švedskoj. Nadamo se da ćemo imati više od 3.000 navijača na svim utakmicama što može da nam bude velika pomoć za dobar rezultat", istakao je Krčmarević.

Grupu B, inače, činiće Engleske, Španija, Finska i Nemačka.

Pogledajte još