Ivković: Čekaćemo Teodosića do kraja

"Ako pogledamo jačinu grupe koja nas čeka na Evropskom prvenstvu, prolazak dalje bio bi veliki uspeh, ali moj karakter ne može da se pomiri s tim. Imamo dosta nepoznanica još uvek, neke stvari nas koče. U ovom trenutku je teško prognozirati krajnji domet, ostavićemo to za dane uoči odlaska na EP", rekao je Ivković na konferenciji za medije u Beogradskoj areni.

Ivković je otkrio da se Teodosić juče priključio reprezentaciji, ali da i dalje radi po individualnom programu.

"Porazgovarao sam s njim, on je do sada imao dvadesetak individualnih treninga. Pratićemo dalji razvoj situacije, ali takvog igrača možemo da čekamo i do poslednjeg dana. Mislim da je ruptura koju je imao zarasla do sada, ali je trenutno daleko ispod fizičke spreme u odnosu na ostale igrače", objasnio je Ivković.

Selektor je rekao da bi od sutra Vasilije Micić i Vladimir Lučić trebalo da uđu u kompletan program treninga.

Ivković je dodao da je zadovoljan odrađenim u Sloveniji i da očekuje da ekipa još napreduje u narednom periodu.

"Posle tri nedelje priprema u Sloveniji, imamo priliku da se predstavimo domaćoj publici. Imamo čak osam debitanata u ekipi. Očekujem da vidim napredak pogotovo kod debitanata", kazao je Ivković.

Novi član Goldn Stejta Nemanja Nedović oporavio se od povrede zgloba i spremno očekuje nastavak priprema.

"Iza nas je najteži deo, koji smo odradili veoma uspešno. Možemo da budemo zadovoljni, iako ima prostora za napredak i drago mi je što ćemo imati priliku da igramo pred našim navijačima",
rekao je Nedović.

Centar Raško Katić istakao je da je ekipa u prvom delu priprema uradila sve kako bi bila što bolja uoči početka šampionata u Sloveniji.

"Trenirali smo jako i dobro, iako je bilo pehova sa manjim povredama. Turnir u Celju je opravdao očekivanja, mislim da smo svakim danom sve bolji i bolji", rekao je Katić.

On je dodao da se ne oseća čudno što je debitant, a najstariji u ekipi i dodao da sa posebno željom i žarom nosi dres državnog tima.

Srpki košarkaški za vikend će učestvovati na turniru "Trofej Beograda" sa selekcijama Ukrajine, Slovenije i Turske, u ponedeljak će odigrati prijateljsku utakmicu protiv Rusije.

EP u Sloveniji na programu je od 4. do 22. septembra, a Srbija će igrati u grupi B u Jesenicama sa selekcijama Crne Gore, Litvanije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Letonije.

(Tanjug)

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.