fbpx

Mihajlović: Vojvođanska vlast nesposobna i treba da se skloni

"Vojvodina je apsurd Srbije, jer umesto da ima najvišu stopu zaposlenosti, ona ima najvišu stopu nezaposlenosti radno sposobnog stanovništva", ocenila je Mihajlović i upitala treba li još nešto treba reći o radu postojeće pokrajinske vlade.

Ona smatra da je od Vojvodine, kao regije bogate resursima, stvorena "sumorna slika koja ne donosi dobro nikom, ni građanima Vojvodine niti cele Srbije".

Mihajlovićeva je rekla da se ponekad pita kako to sadašnji pokrajinski premijer (Bojan Pajtić) "uopšte ima obraza da se pojavljuje po gradovima u Vojvodini i govori o napretku i budućnosti".

Naglasivši da je Vojvodina veoma važan region Srbije, sa multietničnošću i multikulturalnošću koje su najintenzivnije u Evropi, ona je dodala da je ta pokrajina "poljoprivredni zlatni rudnik Srbije a cilj nas iz SNS jeste da je ne samo očuvamo već i unapredimo".

Zbog toga, istakla je Mihajlović, Vojvodina mora da ima stabilnu vlast a, kako je rekla, plaši se da to sada nemamo i zbog "promenjenih političkih prilika na nivou cele Srbije, velike krize u kojoj je Demokratska stranka".

"Rezultati na lokalnim izborima govore o tome da su i u pokrajini neophodne promene i SNS traži da se ponovo proveri legitimnost postojeće vlasti i preispitaju želje građana", kazala je Mihajlović.

Ona je na pitanje koliko je realno da pokrajinski izbori budu do kraja ove godine odgovorila "Videćemo. Naš cilj, i kao SNS i kao Vlade, jeste ekonomski razvoj".

Izvor: kurir

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.