Odalović: Za angažovanje stranaca utvrditi zakonsku formu

"Ukoliko bude trebalo da se bilo šta koriguje u propisima, verujem da ima dovoljno prostora da se to sve uredi. Ccinjenica je da se razgovara, da se svakog dana pominje na desetine stručnjaka i imena, ali treba to da ostavimo premijeru Ivici Dačiću i Aleksandru Vučiću da to reše u okviru svoje koalicije", naveo je Odalović gostujući na TV Pink.

On je izrazio uverenje da će biti doneta najbolja rešenja i da zato ceo proces traje, jer da su u pitanju samo personalne promene, rekonstrukcija ne bi imala pun smisao.

"Ovde se razmišlja i o strateškim i organizacionm promenama u okviru nadležnosti, tako da ćemo dobiti novi kvalitet i ko god dodje dobro je došao, a na meni kao generalnom sekretaru vlade i mojoj službi je da stvorimo sve uslove da to i funkcioniše"
, dodao je Odalović.

Generalni sekretar je ponovio da vlada funkcioniše sasvim normalno, kao i da se svi ministri prema svojim obavezama odnose krajnje odgovorno.

U tom kontekstu on je rekao da je juče održana sednica vlade sa oko 60 tačaka, da će naredne sedmice biti održana još jedna sednica, što znači da nema nikakvih zastoja u funkcionisanju ministarstava odnosno obaveza ministara koji najverovatnije više neće biti članovi vlade, i da ne vidi da će biti bilo kakvog problema u tom funkcionisanju.

Odalović je naveo da još nisu donete odluke o tome ko će biti novi ministri, a ko savetnici, kao i da će "sve ići svojim tokom".

Govoreći o procedurama koje predstoje, Odalović je kazao da će ostavke koje su podnete biti predate premijeru i prosleđene Skupštini.

Ukoliko se bude menjao Zakon o ministarstvima, ostavke će biti najpre konstatovane, a potom bi se pristupilo biranju članova vlade, objasnio je Odalović i dodao da pretpostavlja da će u obećanim i najavljenim rokovima do kraja meseca biti okončan ceo proces.


Blic

Pogledajte još