Mihajlović: I dalje verujem u Marka Šćepovića!

"I dalje verujem u Šćepovića, znam da ima veliki kvalitet i potencijal. Mi smo tu da mu pomognemo, ali je on prvi koji treba sebi da pomogne. Ovo je poslednji poziv za njega ako ne promeni svoj način i pristup igranja fudbala. Imam osećaj da kad izađe na teren misli da čini uslugu nekome što igra fudbal", rekao je Mihajlović na konferenciji za novinare u Beogradu.

Srbija će u sredu u Barseloni igrati protiv Kolumbije, a selektor je naveo da će Šćepović i Aleksandar Mitrović odigrati po 45 minuta i da nije pozvao trećeg špica jer on sigurno ne bi nastupio.

"Ne zanima me da li će (Šćepović) dati gol ili neće, zanima me da li će dati sve od sebe. Mitrović, iako je mlađi od njega, jedan je od primera kako treba da se bori. Šćepović bi trebalo da se ugleda na njega. Ako se bude borio i promenio stav niko neće imati šta da mu kaže, sve zavisi od njega. Ako bude slušao i bude imao pristup na treningu u klubu i u reprezentaciji igraće, a ako ne, ovo mu je poslednji poziv", naveo je selektor "orlova".

Šćepoviću je posle utakmice sa Ludogorecom u kvalifikacijama za Ligu šampiona prišao jedan navijač i skinuo mu kapitensku traku, a Mihajlović je rekao da "ne bi ulazio u to" i da "u Srbiji može da se prikaže nešto novo u fudbalu", ali da to nije za šalu.

Mihajlović je objasio i problem sa golmanima koje ima i naveo da će utakmicu sa Kolumbijom početi Damir Kahriman, dok će Branimir Aleksić i Predrag Rajković ostati na klupi.

"Imamo problem zbog povrede Željka Brkića, Vladimir Stojković nije da nema klub, ali ne brani u Partizanu, a sada se i Milan Lukač povredio. Kahriman brani standardno, počeće protiv Kolumbije i videću da li ću ga menjati", kazao je Mihajlović.

Selektor je kazao da je nebitno to što je Srbija na poslednjoj rang listi Svetske fudbalske federacije (FIFA) tek na 41. mestu.

"Brazil je pre Kupa konfederacija bio na 22. mestu. Ne vidim razlog zašto mi ne bismo bili 41. Imajući u vidu promenu sastava i rivale u grupi, treba verovati u ovu reprezentaciju i pustiti je da sazre, a duel sa Kolumbijom će biti prava prilika za to", kazao je on.

Mihajlović je dodao da protiv Kolumbije najverovatnije neće igrati Aleksandar Kolarov i Milan Biševac, koji su povređeni, a pozvani su u nacionalni tim.

Utakmica između Srbije i Kolumbije igraće se u sredu, 14. avgusta od 20.00 na Miniestadiju u Barseloni.

Beta

Pogledajte još