Bombom na kuću novinara Vijesti

Eksploziv koji su bacile nepoznate osobe pao je nepunih 70 centimetara od Softićevog automobila, koji je on 20 minuta pre nego što je Beranama odjeknula detonacija parkirao ispred kuće.

Softić je pre šest godina brutalno pretučen ispred svoje kuće u Beranama.

Softić je "Vijestima" rekao da je sedeo u kući sa suprugom i decom, kada je odjeknula strašna eksplozija.

"Čitava porodica se uznemirila od eksplozije koja je bila toliko jaka da je čulo pola grada. Uprkos jačini detonacije i tome što sam vidio prasak, imao sam utisak da je odjeknulo negde dalje, izašao sam, kao i komšiluk i gledali smo gde je nešto bačeno, tek posle pola sata vidio sam krater pored svog automobila", ispričao je Softić.

Pojasnio je da automobil nije oštećen, zbog čega inspektori sumnjaju da je u njegovo dvorište bačena šok bomba.

"Neznatno je oštećena lajsna sa desne strane i poprskan je zemljom, ali nije uništen, što je prosto neverovatno s obzirom na jačinu detonacije. Zbog toga policija misli da je u pitanju šok bomba. Automobil sam parkirao na mseto gde ga i obično parkiram, što je inače nepunih pet metara udaljeno od mesta gdje su me 2007. godine napali i pretukli još nepoznati napadači. Što se mene tiče, ja kao i pre tog napada, konstantno u 'Vijestima' i 'Monitoru' pišem o kriminalu i kriminalcima, ali od tada, osim tog osećaja, koji je sam po sebi neprijatan, da nikada nisu otkriveni oni koji su me brutalno pretukli, nisam imao pretnje ili neke druge neprijatnosti", rekao je Softić.

Porodična kuća u kojoj živi Softić je nepunih 200 metara udaljena od centra Berana.

Softić je u večernjim satima 1. novembra 2007. brutalno pretučen na ulazu porodične kuće, ispred koje mu je sinoć bačen eksploziv. Tada su ga dva maskirana napadača u klasičnoj sačekuši udarali palicama po glavi, nanevši mu teške telesne povrede.

Osobe koje su tada napale i brutalno pretukle Softića, nikada nisu izvedene pred lice pravde.

Pre napada Softić je dobijao pretnje zbog tekstova o kriminalu i kriminalnim grupama sa severa Crne Gore koje je objavljivao.

Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević telefonom je razgovarao sa Softićem i iskazao lično interesovanje za slučaj koji se dogodio, rečeno je "Vijestima" iz njegovog kabineta.

"Za ministra Konjevića su bezbednost novinara i medijska sloboda izuzetno važni i on smatra da njihovo ostvarivanje mora biti prioritet u radu svih državnih organa", rečeno je iz Konjevićevog kabineta.

Savetnica za odnose sa javnošću Uprave policije Tamara Popović potvrdila je "Vijestima" da je ispred Softićeve kuće bačena eksplozivna naprava

"U dvorište porodične kuće Tufika Softića, u blizini njegovog automobila bačena je eksplozivna naprava. Prema preliminarnim rezultatima radi se o šok bombi, ali ćemo tek danas, kada bude završen uviđaj, i uzeti i veštačeni tragovi, znati o kom se eksplozivu radi. Službenici Centra bezbednosti Berane u saradnji sa Tužilaštvom, preduzimaju sve aktivnosti iz svoje nadleznosti u cilju rasvetljavanja tog događaja", rekla je Popovićeva.

(Izvor: Vijesti via B92)

Pogledajte još