Ferguson dozvolio Ronaldu da ode u Real

BEOGRAD, 12. juna 2009. (Beta) - Vlasnici engleskog fudbalskog šampiona Mančester junajteda saopštili su da je trener Aleks Ferguson doneo konačnu odluku o transferu Kristijana Ronalda u Real Madrid.

Mančester junajted je u četvrtak prihvatio ponudu Reala od 80 miliona funti za Ronalda, a vlasnici engleskog kluba porodica Glejzer saopštili su da je škotski trener dozvolio da Portugalac napusti Old Traford.

Portparol porodice Glejzer rekao je da odluka o prihvatanju ponude nije u vezi sa finansijskim problemima Junajteda.

"Informacije da je Junajted zbog dugova prodao Ronalda nisu istinite. Portugalac je odlučio da je, posle šest godina provedenih na Old Trafordu, sada najbolji trenutak da ode. Trener je dao dozvolu", rekao je on za Skaj Sports.

"Aleks Ferguson ima potpunu kontrolu nad ekipom. On je ovlašćen da donosi odluke za koje smatra da su u najboljem interesu Mančester junajteda. U poslednjih nekoliko godina u klub je stiglo mnogo kvalitetnih igrača, a to će se i nastaviti", dodao je.

Mediji su naveli da su čelnici klupskog prvaka sveta zainteresovani za dovođenje Franka Riberija i Karima Benzeme i čini se da je Ferguson pristao na Ronaldov transfer kako bi obezbedio sredstva za dovođenje novih igrača.

Pogledajte još