Cinema City: Koncert Vlade Divljana

Festival će se odvijati na deset gradskih lokacija među kojima su: Arena Cineplex, Arena 3D Open Air, Amstel Open Air, Muzej savremene umetnosti Vojvodine, Muzej Vojvodine, Galerija Matice srpske, Akademija umetnosti Novi Sad.

Amstel Open Air predstavlja novu festivalsku lokaciju smeštenu u Parku pored Skupštine Vojvodine. Tokom sedam festivalskih dana, Amstel Open Air pružiće posetiocima uživanje u trinaest fimskih ostvarenja, svakodnevna DJ intermeca u organizaciji Amstela kao i Amstel Happy Hour, dok će poslednjeg festivalskog dana, nakon projekcije filma kome je služio kao inspiracija, na zatvaranju nastupiti čuveni muzičar Vlada Divljan sa svojim bendom Ljetno Kino Big Bend. Svi programi na ovoj lokaciji su besplatni.

U okviru lokacije Amstel Open Air biće prikazana tri filma svrstana u selekciju Nacionalna Klasa: ljubavna komedija ''S/Kidanje'' Koste Đorđevića, drama ''Odumiranje'' Miloša Pušića, nagrađivani ''Krugovi'' Srdana Golubovića. Pored ovih, biće prikazan film ''Snežana'' reditelja Pabla Bergera koji je osvojio preko trideset nagrada među kojima je 10 Goja priznanja, kao i trideset nominacija ostavivši bez daha publiku na prestižnim svetskim festivalima, poput Toronta, San Sebastijana, Roterdama jer na najlepši način odaje počast nemom filmu, ali veliki hit, romantična komedija ‘’Sonja i bik’’ hrvatskog reditelja Vlatka Vorkapića, zatim komedija ‘’Super Star’’, dokumentarni film ‘’Doin' It in the Park: Pick-Up Basketball, NYC’’ o uličnom basketu u Njujorku kome najverniji igrači pristupaju kao religiji, a terenu kao crkvi. Film ''Reincarnated'' prati uspone i padove međunarodne muzičke ikone Snup Doga, uključujući i gubitak najboljih prijatelja Tupaka i Nejta Doga, dok film ‘’The Chemical Brothers: Don’t Think’' predstavlja sinestetičku bombu zvuka, filma i svetla, kao i efekte ove grupe na publiku. U filmu ''It Might Get Loud'' muzika odzvanja, pokreće i inspiriše, a film ‘’Marli’’ životna je priča o istoimenom muzičaru, revolucionaru i legendi, od ranih dana pa do uspona do internacionalne superzvezde.

U okviru Amstel Open Air Film biće prikazan film koji će otvoriti CINEMA CITY ''Final Cut – Ladies and Gentlemen'' najneobičniji je snimljen film u proteklih nekoliko decenija pošto se zajedno na filmskom pojavljuju najveće glumačke zvezde u istoriji poput Marčela Mastrojanija, Čarlija Čaplina, Grete Garbo, Sofije Loren, ali i brojni aktuelni holivudski glumci...

U nedelju, 1. septembra, biće prikazan film ''Vlada'' reditelja Rudija Urana, koji govori o Vladi Divljanu, muzičaru koji je ranih devedesetih napustio rodni Beograd i započeo neobičan život (i)migranta. Nekada idol svoje generacije, u inostranstvu prerasta u zrelog kompozitora filmske muzike, koji ipak voli da se vraća na muzičke bine širom bivše Jugoslavije. Nakon projekcije filma, uslediće spektakularno zatvaranje festivala na kome će uživo nastupiti Vlada Divljan sa svojim bendom Ljetno Kino Big Bend. Oni će pred novosadskom publikom i zaljubljenicima u muziku i film, održati koncert na lokaciji Amstel Open Air gde će novosadska publika moći uživo da čuje hitove "Idola" i ljubavne pesme iz Divljanove samostalne karijere. Ovo će biti prvi nastup Vlade Divljana u Novom Sadu nakon godinu dana.

Kompletan program festivala, uključujući precizirane lokacije i raspored projekcija moguće je pronaći putem sledećeg linka http://cinemacity.org/satnica.php

Informacija o ulaznicama:

Prodaja ulaznica počinje u četvrtak, 15. avgusta za sledeće lokacije: Arena Cineplex, sale 3 i 5, Arena 3D Open Air (prodaja ulaznica na blagajni Arene), Muzej savremene umetnosti Vojvodine - kino sala, Galerija matice srpske. Karte se u pretprodaji od 15. do 26. Avgusta mogu kupiti u Gigstixu (Kralja Aleksandra 12, Pariski magazin), radnim danima od 10-18 časova, subotom od 10 do 15 časova.Tokom trajanja festivala od 26. avgusta do 1. septembra, prodaja ulaznica će se obavljati u Gigstixu do 15 časova, a od 16 časova na svakoj festivalskoj lokaciji.

Pogledajte još