Cinema City: Film o Bobu Marliju i nastup sastava Svi na pod

Za 21 čas planiran je nastup DJa, a nakon toga u 22 časa sledi projekcija dokumentarnog filma ''Marley'' reditelja Kevina Mekdonalda. Film prati život najvećeg rege muzičara Boba Marlija čije stvaralaštvo i dan danas ne prestaje da inspiriše umetnike. Njegov uticaj na istoriju muzike je neponovljiv. U filmu sagledavamo njegov život od od ranih dana pa do uspona do internacionalne superzvezde Film sadrži kadrove i snimke iz porodičnog života koje je porodica velikodušno ustupila reditelju učinivši njegov život dostupan poštovaocima širom sveta. Kroz retke snimke, izuzetne nastupe i otkrivajuće intervjue sa ljudima koji su ga najbolje poznavali otkrivamo svu dubinu ličnosti koja je bila vrhunski muzičar i drušveni revolucionar. Ovaj film je svrstan u festivalsku selekciju Planet Rock koja donosi neka od najboljih filmskih muzičkih ostvarenja, ali i filmove koji neguju drugačiji životni stil i vrednosti prikazujući savremenu umetnost u različitim formama.

Nakon projekcije filma, od 23:30 planiran je nastup beogradske grupe „Svi na pod". Ovim nastupom, ''Svi na pod'' nastavljaju uspešnu višegodišnju saradnju s festivalom Cinema City. Svojim nastupom predstaviće pesme kojima su tri godine unazad osvajali publiku širom Srbije i regiona. Pažnju domaće javnosti osvojili su kontinuiranim uspehom na domaćim radio stanicama, brojnim nastupima i neobičnim spotovima. „Svi na pod" su poznati po žanrovskoj raznolikosti i veoma energičnim nastupima. Kako su izjavili u prethodnim intervjuima, aktivno rade na tome da njihovi koncerti budu uvek korak ispred studijskih radova i zato insistiraju na potpuno slobodnom i živom nastupu.

Ulaz za Amstel Cinema Party biće dozvoljen isključivo donosiocima pozivnice kojima će biti organizovan dolazak i povratak iz Heineken pivare. Posetioce očekuje jedinstveno iskustvo gledanja filma u nesvakidašnjem prostoru pivare.

Kompletan program festivala, uključujući precizirane lokacije i raspored projekcija moguće je pronaći putem sledećeg linka http://cinemacity.org/satnica.php

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.