Košarkaši Partizana na pripremama u Makedoniji i Španiji

Prvi rival šampiona Srbije i Jadranske lige biće OKK Beograd u zatvorenom meču u hali Pionir. Crno-bele potom očekuje turnir u Đevđeliji od 30. avgusta do 1. septembra, na kojem učestvuju još domaćin Kožuf, MZT Skoplje i grčki PAOK.

Po povratku u Srbiju Partizan će se u Kraljevu sastati sa Slogom, 6. septembra, a pet dana kasnije odmeriće snagu sa kragujevačkim Radničkim u Beogradu.

Crno-beli potom putuju 15. septembra u Malagu, gde ih prvo očekuju provere sa Kahasolom i Mursijom (16. i 17.), zatim turnir na kojem učestvuju Real Madrid i Unikaha (19. i 20.), da bi boravak u Španiji završili sa dve pripremne utakmice sa Lokomotivom iz Kubana i Gran Kanarijom (23. i 24.).

Krajem septembra crno-bele očekuje i Evroliga Medija dan, koji je takođe postao tradicionalni deo priprema za ulazak u novu sezonu.

Uoči zvaničnog starta nove takmičarske sezone klub iz Humske odigraće još jedan pripremni meč, a protivnik će naknadno biti poznat.

Trener Duško Vujošević trenutno na treningu ima na raspolaganju Šalića, Andrića, Milutinova, Vestermana, Đorđevića, Milosavljevića, Muslija, Aranitovića, Marinkovića, kao i igrače koji su trenutno na probi: Pota, Maleševića, Milisavljevića, Zlovarića, Bezbradicu, Marelja i Mićovića.

Reprezentativci Lovernj, Bogdanović i Gagić su sa nacionalnim timovima Francuske i Srbije, Bertans se oporavlja od povrede, dok je Dalo trenutno u Francuskoj, a klub će njegov status razmotriti u narednom periodu.

(Tanjug)

Pogledajte još