fbpx

"Falkenštajner" ulaže u Srbiju 30 miliona evra

Tim Memorandumom najavljena još jedna direktna strana investicija u Srbiji vredna 30 miliona evra.

Reč je o nastavku izgradnje turističkog centra na Staroj planini, a potpisnici memoranduma su ministar Mlađan Dinkić, direktor kompanije "Falkenštajner" Otmar Mićaeler i direktor JP "Stara planina“ Svetislav Popadić, navodi se u saopštenju ministarstva.

Kompanija "Falkenštajner", koja u svom sastavu ima lanac od preko 30 hotela u šest evropskih zemalja, namerava da u narednih šest godina na Staroj planini izgradi šest kondotela - hotela apartmanskog tipa, sa 350 smeštajnih jedinica i ukupno 1.000 kreveta.

Predviđena ukupna površina objekata iznosi oko 35.000 kvadratnih metara, a planirana vrednost investicije je 30 miliona evra.

Inače, austrijska kompanija je već prisutna na Staroj planini kao upravljač "Falkenštajner Hotela Stara Planina", izgrađenog 2010. godine, a u Srbiji je i vlasnik "Falkenštajner" hotela Beograd, u čiju je izgradnju investirala 45 miliona evra.

Falkenštajner će upravljati poslovanjem ovih objekata, a izgradnja će se odvijati u dve faze. Prva faza obuhvata tri kondotela čija gradnja treba da počne sledeće godine i da bude završena do kraja 2016. godine, dok izgradnja preostala tri objekta treba da bude realizovana u periodu od 2017. do kraja 2019. godine.

Sredstva za izgradnju objekata obezbediće strani investitor, a Republika Srbija će preko JP "Stara planina“ obezbediti zemljište, prateću infrastrukturu i sve potrebne dozvole.

Osim ovoga, JP „Stara planina“ je u toku ove godine raspisalo javne pozive za suinvestitore i za druge objekte na Jabučkom ravništu na Staroj planini, pa će tako naredne godine početi izgradnja još jednog kondotela i tri višeporodična apartmanska objekata na ovoj lokaciji, i to od strane dva domaća investitora, navedeno je u saopštenju.

Izvor: B92, Tanjug

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.