SNS nema ništa protiv predloga LDP

Šef poslaničke grupe SNS Veroljub Arsić je, ipak, podsetio da je premijer taj koji predstavlja program vlade.

"To bi za mene bila neka nova praksa, mada protiv nje nemam ništa, kao ni mi iz SNS, ipak premijer je taj koji podnosi program čitave vlade i pojedinih ministarstava", rekao je Arsić Tanjugu.

Lider LDP-a Čedomira Jovanovića predložio je danas predsedniku Skupštine Srbije Nebojši Stefanoviću da zakaže sednicu svih resornih odbora parlamenta na kojima bi kandidati za ministre u rekonstruisanoj vladi izložili osnove buduće politike, a članovi odbora mogli da postave pitanja, saopšte primedbe i iznesu predloge.

"Predlažem da za utorak 27. avgust ili sredu 28. avgust na osnovu člana 44. Poslovnika, zakažete sednice svih resornih odbora Skupštine Srbije na kojima će kandidati za ministre, pred članovima Odbora i javnošću izložiti osnove buduće politike, a članovi Odbora biti u prilici da postavljaju pitanja, saopšte svoje i primedbe svojih stranaka na taj plan i iznesu predloge koji bi pomogli zemlji da se suoči sa ozbiljnim strukturnim i tekućim problemima koje postoje", navedeno je u pismu Jovanovića koje je prosleđeno medijima.

Izvor: b92

Pogledajte još