Ružić: Ne vidim razlog za odlazak Karadžića!

"Ne vidim nijedan razlog da Karadžić posegne za takvim aktom, ali ako je to njegov lični čin, mogu da izrazim razumevanje. Nisam siguran da će, ukoliko se na ovaj način neki centri moći bore za prevlast u fudbalu, to doneti dobro našem fudbalu i sportu", rekao je Ružić novinarima u Skupštini Srbije.

Predsednik FS S Tomislav Karadžić sinoć je saopštio da će se u decembru, po završetku jesenjeg dela sezone, povući sa funkcije, navodeći da ne želi da doprinosi podelama u srpskom fudbalu.

Prema rečima Ružića i Uefa će, takođe, biti zainteresovana za ono što se dešava u Srbiji.

"Smatram da su mnogi negativni iskoraci već napravljeni", dodao je Ružić.

Govoreći o kandiadatu za novog predsednika FSS, Ružić je kazao da je najvažnije da se nađe kandidat koji ima kvalitet, integritet i visok stepen propoznatljivosti i u evropskoj i u svetskoj fudbalskoj federaciji i ko može da može da pomogne srpskom sportu i fudbalu.

"Ukoliko se budemo delili na Zvezdine i Partizanove kandidate, nećemo daleko dogurati. Ni ovaj prethodni kandidat, koji je još predsednik,nije bio kandidat ni Zvezde ni Partizana", kazao je Ružić.

On je dodao da je Karadžić radio u inetresu srpskog fudbala.

"Ako neko nov dolazi treba da unapredi ono što je ovaj FSS na čelu sa Karadžićem uradio", rekao je Ružić.

Crvena zvezda je pokrenula inicijativu za smenu Karadžića, a povod je bilo suđenje na utakmici Partizan - Novi Pazar. Njoj su se priključili i drugi klubovi iz Srbije.

Karadžić je u otvorenom pismu javnosti naveo da "poslednja dešavanja" u fudbalu vode "ozbiljnoj polarizaciji".

"Četiri decenije uloženog ličnog rada, napora, želje i htenja da u našem fudbalu bude bolje, ne dozvoljavaju mi da na bilo koji način doprinosim tim podelama, ne ulazeći ovom prilikom u polemiku ko je u pravu, a ko nije, šta je istina, a šta ne. Iz tih razloga... odlučio sam danas da ću u skladu sa statutom FS S-a, nakon završetka jesenjeg dela prvenstva, sazvati redovnu skupštinu fudbalske organizacije, na kojoj ću se povući s mesta predsednika FSS-a", napisao je Karadžić.

Beta

Pogledajte još