POSLE OSTAVKE BRANKA RUŽIĆA: Slavica Đukić Dejanović zvanično je novi ministar prosvete

Slavica Đukić Dejanović (SPS) izabrana je za ministra prosvete i položila je zakletvu pred Narodnom skupštinom.

Poslanici Skupštine Srbije odlučili su da glasaju o izboru Slavice Đukić Dejanović javnom prozivkom. Za je glasalo 149, protiv 40, a uzdržanih je bilo 5. Glasanje se produžilo, dok su se ručno sabrali ubeleženi glasovi.

Obrazlažući ranije pred poslanicima predlog za novog ministra prosvete, premijerka Ana Brnabić je pročitala detalje iz biografije Dejanovićeve, navodeći da je ona završila Medicinski fakultet, da je specijalizirala neuropsihijatriju.

- U sedam mandata bila je poslanik, bila je ministar za brigu o porodici, predsednik Skupštine, vršilac dužnosti predsednika Srbije, ministar zdravlja i minisar bez portfelja, zadužena za demografiju i populacionu politiku - obrazložila je premijerka Brnabić.

Navela je i da je prof dr Slavica Đukić Dejanović trenutno njena specijalna savetnica, ali i da je autor sedam knjiga i da ima više od 200 naučnih radova.

Slavica Đukić Dejanović zameniće na mestu ministra prosvete Branka Ružića, takođe iz SPS-a, koji je podneo ostavku nakon masovnog ubistva u osnovnoj školi u Beogradu 3. maja.

Izvor: Danas.rs
Foto: Blic TV - YouTube/PrintScreen

Pogledajte još