Ivan Tasovac: Pregovaram za ministra kulture

Redovni profesor i prodekan Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu Dragan Glamočić, kojeg Vučić predlaže za ministra poljoprivrede, diplomirani je inženjer stočarstva, a oblast njegovog istraživanja je ishrana životinja. Kandidat za ministra privrede Saša Radulović je ekonomski konsultant sa završenim Elektrotehničkim fakultetom na smeru automatika i elektronika.

''Na sednici Predsedništva stranke izneću predlog za ta dva kandidata'' rekao je Vučić. On je dodao da treba sačekati odluku Predsedništva da li će prihvatiti njegov predlog, kao i da li će njih dvojica prihvatiti ponudu da preuzmu te resore.

''U svakom slučaju, SNS je svoj deo posla obavio. Nijedan od pomenutih kandidata, kao ni Lazar Krstić, nije član stranke'' rekao je Vučić. On je naglasio da je sa ovom informacijom izašao jer je tako obećao i zato što „SNS ispunjava obaveze koje preuzima pred građanima, pa i to kada, kako i na koji način će saopštiti ko su kandidati za rekonstruisanu vladu“. Na pitanje da li će se rekonstrukcija obaviti do petka, Vučić je odgovorio: „Imaćemo je na vreme“.

Kada je reč o kulturi, najjači kandidat za ministra je direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac, s kojim premijer Ivica Dačić još uvek pregovara.
''Ne mogu još ništa da vam kažem, pregovori su u toku '' izjavio je kratko Tasovac za Kurir.

Šef poslaničke grupe SPS Branko Ružić izjavio je da rekonstrukcija Vlade traje onoliko vremena koliko je potrebno da bi bila kvalitetna.

''Ovo jeste i biće kvalitativni pomak, a epilog će se se znati, u pogledu same strukture Vlade, već prekosutra, a personalni sastav u petak ili subotu'' rekao je Ružić.

Da će na priču o rekonstrukciji uskoro biti stavljena tačka pokazuje činjenica da su „neupražnjena“ mesta ostala još za ministarstvo sporta i saobraćaja, čime bi trebalo uskoro da se pozabave socijalisti.

Iako je Vučić već nekoliko puta ponovio da ne želi mesto premijera, u Skupštini se juče opet poteglo to pitanje, te je vicepremijer rekao: ''Nikada neću biti premijer bez izbora, to ni slučajno. Jednom to pitanje treba da se razgraniči. Sit sam tih podmetačina, dnevnih prevara i svakodnevnih priča o tome.''

Šef poslaničke grupe URS Vladimir Ilić napomenuo je da je rekonstrukcija najavljena kao suštinska, a ispostavilo se da je „princip racionalnosti izigran samim tim što je, umesto 17, broj resora povećan na 18“. On je preneo stav URS da bi bilo racionalno da resori privrede i finansija ostanu objedinjeni iako Dinkić odlazi s te funkcije.

''Novoj vladi treba dati šansu i podršku, a URS će pratiti njene rezultate kao konstruktivna opozicija“ naglasio je Ilić.

Izvor: Kurir

Pogledajte još