Hrast ponovo tema u parlamentu

Karić je, tokom rasprave o amandmanima na predložene izmene i dopune Zakona o ministarstvima, rekao da mu je žao što pojedini poslanici vladajuće većine priču o hrastu shvataju kao svoj poraz istakavši da je simbol hrasta simbol stanja životne sredine.

"Nije hrast kriv što deca nemaju lekova već vaši ministri. Zbog nesposobnih direkotora pojedinih zavoda deca nemaju lekove i ne idu na lečenje. Zbog nesposobnih ministara građevine i saobraćaja ljudi ginu, a ne zbog hrasta"
, rekao je Karić.

On je naveo da je hrast simbol nazadovanja i usporavanja Srbije, čija su budućnost zelena ekonomija i zaštita životne sredine.

"Naši predlozi o ministarstvima nisu da bi vlada bila bolja, nego da bi država bila bolja i da bi građanima bilo bolje", rekao je Karić koji je istakao da je potrebno da se formira ministarstvo životne sredine i prirodnih resursa.

Karić je dodao da "kada se otkrije da je problem to što Srbija nema ministarstvo, smišljaće se kako da se prave pasarele oko hrasta, ali pasarele oko životne sredine i zdravlja stanovništva nije moguće napraviti".

Šef poslaničke grupe SNS Veroljub Arsić je istakao da hrast u srpskom narodu nikada nije bio simbol nazadovanja nego čvrstine.

"Ako govorite o lekovima pitajte predsednika Demokratske stranke na čijoj ste izbornoj listi bili na prethodnim izborima, zasto Apotekarska ustanova Beograd nije obezbedila lekove
", rekao je Arsić.

U rapsravu se uključio i zamenik šefa poslaničke grupe SNS Zoran Babić koji je podsetio da je ove godine pušteno u rad 22,5 kilometara auto-puta i da će do kraja godine biti pušteno ukupno 40 kilometara koji su napravljeni za vreme trajanja aktuelne vlade.

Evropski prosek je 52 kilometra auto-puteva godišnje, rekao je Babić, dodajući da i Srbija tome teži.

Babić se osvrnuo i na Karićevu izjavu da je štitio platane na Bulevaru kralja Aleksandra i poručio mu.

"Kako ste štitili platane tako su platani i završili. Nema ih da bi mogla da se napravi staza za španske tramvaje, a ne da bi bilo bolje Beograđanima".

(Izvor: Tanjug, Novosti)

Pogledajte još