Gužva, popust: Otvorena prva prodavnica H&M u Beogradu, kupci stigli u zoru

U prodavnici je izložen širok asortiman garderobe za muškarce, žene, tinejdžere i decu, uključujući sportsku odeću, donje rublje, modne dodatake i kozmetiku.

Prvih 300 posetilaca, koji su čekali u redu više časova, dobili su vaučere u vrednosti od 1.500 dinara, dok svi kupci mogu da kupe jedan omiljeni modni komad uz popust od 20 odsto.


U redu ispred ulaza prodavnice uglavnom su bili tinejdžeri i mlađi ljudi
, a jedna od njih, 18-godišnja Tijana koja je bila među prvima, kaže da je njena majka stigla rano jutros, oko sedam sati, da bi joj čuvala mesto, a da je ona stigla nekoliko trenutaka pre otvaranja.

Nešto pre zore, oko četiri-pet sati, stigao je i 17-godišnji Igor, koji nije mogao da precizira koliko će novca potrošiti danas, ali je kazao da se nada da će naći ono što ga interesuje.

Marija, koja ima oko 30 godina, navodi da je i ranije kupovala u ovim radnjama i da je zadovoljna kvalitetom robe, a danas je interesuju blejzeri i modni dodaci.

JOŠ PRODAVNICA U SRBIJI

Prodavnica na prostoru od 2.100 kvadratnih metara, nudi širok asortiman garderobe koja je podeljena u nekoliko različitih modnih koncepata.

U planu je da sledeća prodavnica bude otvorena u tržnom centru Stadion na Voždovcu, a za proleće je najavljen dolazak H&M-a u Novi Sad.

H&M

H&M osnovan je u Švedskoj 1947. godine. Pored H&M-a, grupacija uključuje brendove & Other Stories, Cheap Monday, COS, Monki i Weekday, kao i H&M Home.

H&M Group obuhvata oko 2.900 prodavnica na 50 tržišta, uključujući i tržišta na kojima posluje putem franšiza.

U 2012. godini prodaja, zajedno sa PDV-om iznosila je 140.948 miliona švedskih kruna, a broj zaposlenih je više od 104.000.

(Izvor: Tanjug)

Pogledajte još