Udovičiću ministarska fotelja ponuđena tek u sredu

Tokom jednog gostovanja u redakciji „Blica“ razgovarali smo o mogućnosti da uđe u politiku.

"Nikad ne reci nikad, bliska je veza između sporta i politike jer mi znamo da se ponašamo u kritičnim situacijama. Sportisti jesu tvrdoglavi, ali su naučeni da prihvataju savet. Jesam član partije, a zove se Stranka nezavisnih sportista,"
rekao je Udovičić za „Blic“.

Sportsku karijeru Udovičić će prekinuti u 30. godini.

"Prvo treba da se oformi ceo tim i vlada, ali postoje moja zapažanja i ideje koje bih želeo da sprovedem, ali o tom potom. Smatram da svojim iskustvom i poznavanjem u oblasti sporta mogu da doprinesem mnogo u napretku same te sfere, da unapredim ono što je bilo dobro i promenim neke slabosti koje su se pokazale,"
izjavio je Udovičić.

--------------------------------------------------------------------------------

Šapić: Nadam se uspešnoj saradnji

Postavljanje Vanje Udovičića na čelo Ministarstva sporta predstavlja veliku stvar. Mislim da će od njegovog dovođenja na tako važnu poziciju na prvom mestu profitirati vaterpolo, a onda i svi drugi sportovi, kaže za „Blic“ Aleksandar Šapić, predsednik opštine Novi Beograd, bivši vaterpolista i nedašnji Udovičićev saigrač.

On navodi da se sa Udovičićem nije čuo od kada je predložen za ministra sporta, ali da mu želi svu sreću na novom radnom mestu.

"Nadam se da ćemo, ukoliko se ukaže prilika, uspešno sarađivati," ističe Šapić, koji je član Predsedništva Demokratske stranke.

Izvor: BLIC

Pogledajte još