Svaki mesec u godini ima svoj dragi kamen, saznaj koji je tvoj

Januar: Granit
Granit je poludragi kamen koji su ljudi koristili kao ukras još od bronzanog doba. Veruje se da nosi sreću onome ko ga nosi i ispunjava ga ljubavlju, ali i pobuđuje seksualnu energiju. Ovaj kamen označava snažan duh, vernost i pozitivne misli. Onima koji su rođeni u januaru ovaj kamen doneće samouverenost i poslovni uspeh.

Februar: Ametist
Ametist je dragi kamen koji označava iskrenost, smirenost i talentovanost za muziku ili slikarstvo. Veruje se da sam ametist štiti svog nositelja od zlih očiju i uroka. On je blago ljubičaste boje, a u svaki prostor unosi harmoniju i mir, pa se preporučuje da uvek bude u samom centru svakog doma.

Mart: Akvamarin
Akvamarin je dragi kamen koji donosi hrabrost, mir, zdravlje, ali i pomaže u učenju. Od davnina se verovalo da bi svi parovi trebalo da nose akvamarin na prstenju, jer on produbljuje ljubav i budi strast. Ovaj kamen posebno se povezuje s mornarima koji ga nose kao talismane, jer ih čuva od utapanja. Osim mornara, koriste ga putnici koje štiti od zla na putovanjima.

April: Dijamant

Dijamant je najdragoceniji i najtvrđi dragi kamen koji možemo pronaći u prirodi. Onome ko ga nosi dijamant donosi vernost, ljubav, čistoću i nevinost. Puni nas energijom i podstiče na ostvarenje cilja. On je najčvršći mineral od svih, a daje veliku hrabrost i čvrstoću onima koji ga nose. Od davnina ga povezuju s magijom i mistikom.

Maj: Smaragd

Smagrad je poseban dragi kamen. Onaj tko ga nosi je miroljubiv, romantičan i brižan. Sam kamen znači ljubav i ako ga držite uz sebe ispuniće vas ljubavlju i poštovanjem. Svog partnera uvek ćete obasipati nežnošću i poštovanjem. Takođe pojačava senzualnost i pobuđuje seksualnu energiju te memoriju i bolje pamćenje.

Jun: Biser
Za ovaj neobičan dragi kamen mnogi još i danas veruju da poseduje magične moći. Svom nositelju donosi iskrenost, čistoću, dobar smisao za humor, ali i inteligenciju. Osim toga označava otvorenost, ljubaznost i bogatstvo. Biser nastaje u samom srcu školjke te svom nositelju daruje veliku ljubav.

Jul: Rubin

Rubin predstavlja iskrenost, prijateljstvo i čuva od nesreće te lošeg zdravlja. Najjači je crveni kamen i onome ko ga nosi podariće mnogo energije za obavljanje svakodnevnih aktivnosti. Ne preporučuje se onima koji već poseduju dovoljno energije, jer će na njih imati suprotan efekat. Osim toga označava slobodu i razigran duh.

Avgust: Peridot
Peridot je dragi kamen koji predstavlja veselje i veliku kreativnost. Svom nositelju podariće pre svega dobro zdravlje, bogatstvo i radost. Štiti od zla i omogućuje vam uspeh u obavljanju poslova. Osim zdravlja donosi i drugu vrednu stvar, ljubav.

Septembar: Safir

Safir je dragi kamen modre boje koji će u svaki dom uneti mir, mudrost i istinu. Svom nositelju podariće snagu, marljivost, ali i učiniti ga jako emotivnim i brižnim, prvenstveno prema svojoj porodici. U prošlosti su verovali da je safir prava ljubavna amajlija i da noseći ovaj kamen privlačite suprotan pol.

Oktobar: Opal
Opal je dragi kamen koji simboliše optimizam i prijateljstvo. Veruje se da donosi lepotu i sreću onome ko ga nosi. Osim toga, svojim šarenim i razigranim izgledom daje i nadu i optimističan duh. Uz opal otpuštaju se kočnice i isprobavaju nove stari, stoga je pogodan za trenutke u kojima se morate odlučiti za neku promenu.

Novembar: Topaz
Topaz je dragi kamen koji označava vernost, hrabrost i poštenje. Onome ko ga nosi podariće dobro zdravlje, vernost, kao i sreću. Nosiocu topaza porodica će uvek biti na prvom mestu. Topaz stimuliše mentalnu snagu, odvažnost i hrabrost, što je naročito važno u poslovnom svetu. Odličan je talisman protiv uroka.

Decembar: Tirkiz
Tirkiz je dragi kamen koji donosi sreću, zdravlje i mir. Onome ko ga nosi doneće otvorenost, iskrenost i brižnost. Pojačava mentalne sposobnosti i bolje pamćenje. U kuću će uneti mir i spokoj, kao i dobre međuljudske odnose. Često se poklanja na venčanjima i veridbama, jer donosi ljubav, bogatstvo kao i plodnost.

Izvor: 24sata.hr

Pogledajte još