Majka i sin ukrali vrednu sliku iz galerije „Palisada“

Beograđanka, međutim, nije računala na bezbednosne kamere koje pokrivaju svaki kutak hotela i koje su naravno snimile kako je ukrala vredno ulje na platnu.
Nekoliko dana ranije sa sinom S. D. (34) došla je na Zlatibor gde su i smišljeno odseli u „Palisadu“.

U sredu oko 22.30, dok je navodno pažljivo razgledala kolekciju slika, D. D. je iskoristila trenutak kada je čuvar hotelske galerije na trenutak napustio prostoriju s umetninama. Izvadila je žilet i iz rama isekla Gvozdenovićeve „Četiri vaze“ dimenzija 55 puta 48 centimetara. Potom je - nestala.

"Sve se odigralo za četiri minuta. Radnik obezbeđenja je kad se vratio u galeriju ugledao prazan ram. Odmah je alarmirana policija u Užicu i Čajetini", kaže Vojislav Janić, direktor „Palisada“.

Još iste noći policija je pregledala zapis sa kamera i utvrdila ko stoji iza krađe. Pod prismotru su odmah stavili osumnjičenu i njenog sina.

Narednog dana, u četvrtak, D. D. i S. D. su se ponašali sasvim opušteno, kao da se ništa nije dogodilo. Ali, nisu znali da su otkriveni i da se svaki njihov korak budno prati. U petak ujutro, kada im je istekao zakup hotelske sobe, ljubazno su razdužili ključeve, pozdravili se sa recepcionarima i napustili „Palisad“.

Nešto kasnije, na autobuskoj stanici na Zlatiboru, legitimisala ih je policija, pretresla i u prtljagu pronašla sliku, a sa njom i deo sobnog inventara koji su majka i sin ukrali iz hotelske sobe. Umesto autobusom put Beograda, policijskom maricom krenuli su u Užice.

Izvor: Blic

Pogledajte još