Nedović: Zaslužio sam veliku ulogu

"Trener mi je dodelio veliku ulogu koju sam zaslužio kroz pripreme. Ne osećam nikakav pritisak, pun sam samopouzdanja i trudim se da uzvratim selektoru na najbolji mogući način", rekao je Nedović novinarima u Beogradu.

Srpski košarkaši će sutra ujutro otputovati za Sloveniju, a prvi protivnik na kontinentalnom šampionatu biće im Litvanija.

"Ne razmišljamo unapred, idemo iz utakmice u utakmicu, Litvanija je najbitnija. Taj duel ćemo sigurno dočekati spremni. Svi bismo voleli da kažemo da ćemo da osvojimo medalju, ali je nerealno i nezahvalno sada pričati o tome", kazao je Nedović.

Novi košarkaš Golden Stejta je naveo da dobra igra i atmosfera sa pripremnih utakmica može da se prenese na predstojeće takmičarske.

"Kroz ceo pripremni period smo radili na timskoj hemiji. Ljudi koji su nas gledali mogli su da vide na delu. Svi dišemo kao jedan, sve su to odlični momci", rekao je Nedović.

Nemanja Bjelica koji je uz kapitena Nenada Krstića i Stefana Markovića jedan od iskusnijih u nacionalnom timu, rekao je ne beži od odgovornosti, iako je to nova uloga za njega.

"To je neka nova uloga za mene, naravno, ne bežim ni od kakve odgovornosti. Ja sam ovde najmanje bitan, jer dokle god funkcionišemo kao ekipa i radimo kao tim možemo stvarno da igramo dobru košarku. Nemamo neko iskustvo, ali imamo mladu i talentovanu ekipu i to može da bude naš adut
", rekao je Bjelica.

Srbija će na Evropskom prvenstvu u Sloveniji igrati u Grupi B sa BiH, Litvanijom, Letonijom, Makedonijom i Crnom Gorom.

Beta

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.