US OPEN: Ana, Janko i Jelena danas na terenu

Janku Tipsareviću predstoji težak ispit, jer će u osmini finala posle 18 sati na megdan četvrtom teniseru sveta, Špancu Davidu Fereru. Do sada su se sastajali pet puta i Ferer vodi sa 4:1, a jedini meč Tipsarević je dobio na Olimpijskim igrama 2008. godine u Pekingu.

Bolji iz sutrašnjeg duela igraće četvrtfinalu sa pobednikom susreta između Francuza Rišara Gaskea i Kanađanina Miloša Raonića.

Ana Ivanović takođe ima veoma težak zadatak u osmini finala. Njena protivnica je druga teniserka sveta, Beloruskinja Viktorija Azarenka, a taj meč na programu je posle 18.30 sati.

Od šest dosadašnjih međusobnih okršaja Srpkinja je dobila dva, a bolja iz sutrašnjeg sastaće se u četvrtfinalu sa pobednicom duela između Amerikanke Alison Riske i slovačke veteranke Danijele Hantuhove.

Janković i Hrvatica Mirjana Lučić-Baroni igraju posle 21 sat meč osmine finala dublova protiv Su Vei Hsieg iz Kineskog Tajpeha i Kineskinje Šuai Peng, a pobednice čeka u četvrtfinalu indijsko-kineski par Sanija Mirza/Đije Ženg.

U prvom kolu turnira juniorki na US Openu Jorović igra od 17 sati protiv Amerikanke Džejmi Leb, a u isto vreme Stojanović se sastaje sa Kanađankom Fransoaz Abanda.

Pogledajte još